عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با بیان اینکه تمرکز دولت در 9 ماهه ابتدایی سال جاری بر پرداخت نقدی و غیرنقدی بود، توضیح داد که از 17 درصد سهمی که از درآمدهای حاصل شده برای تولید پیشبینی شده بود، تنها 66/0 درصد محقق شد. غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی در گفتوگو با خانهملت با بیان آمار و ارقام دقیق، «چگونگی نگاه قانون به منابع حاصل از اجرای هدفمندی یارانهها در سال 93»، «میزان درآمد و هزینهکردی که دولت باید براساس قانون در 9 ماهه ابتدایی سال جاری میداشت» و همچنین «عملکرد دولت در 9 ماهه فروردین تا انتهای آذر براساس درآمدهایی که کسب کرده» را توضیح داد.
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی افزود: براساس قانون باید منابع درآمدی ناشی از اجرای قانون هدفمندی در سال 93 به میزان 59 هزار و 300 میلیارد تومان باشد که از دو منبع قابل حصول بود؛ نخست اصلاح قیمت حاملهای انرژی به میزان 48هزار میلیارد تومان و دیگری 11هزار میلیارد و 300 میلیون تومان مربوط به اصلاح قیمتهای نان.
به گفته این عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس، درآمد حاصله باید در چهار بخش هزینه میشد که عبارتند از: تولید 10 هزار میلیارد تومان، درمان و سلامت چهار هزار و 800 میلیارد تومان، پرداخت نقدی و غیرنقدی و تامین اجتماعی و غیره 42 هزار و 500 میلیارد تومان و بیمه بیکاری دوهزار میلیارد تومان. وی با اشاره به هزینهکرد منابع حاصله افزود: از میزان 10 هزار میلیارد تومان کل سال برای سهم تولید که سهمیه 9 ماهه آن معادل هفتهزار و 500 میلیارد تومان بود، دولت تنها 225 میلیارد تومان به این بخش اختصاص داد؛ یعنی فقط سه درصد از میزان پیشبینیشده قانونی به تولید کمک کرد.
جعفرزاده بیان کرد: در درمان نیز از چهار هزار و 800 میلیارد تومان کل سال 93 که میزان آن در 9 ماهه معادل سه هزار و 600میلیارد تومان میشد، فقط دو هزار و 80 میلیارد تومان پرداخت شد؛ یعنی بیشتر از 58 درصد پیشرفت نداشت. وی توضیح داد: در پرداخت نقدی، از 42 هزار و 500 میلیارد تومان سهم کل که میزان آن در 9 ماهه معادل 31 هزار و 875میلیارد تومان بود، 31 هزار و 524 میلیارد تومان داده شد و در اینجا حدود 92 درصد به وعده خود عمل کرده است اما تاکید میشود که پیشبینی قانون برای پرداخت نقدی، غیرنقدی و تامین اجتماعی بود ولی دولت فقط پرداخت نقدی داشت.
این نماینده مجلس ادامه داد: در پرداخت بیمه بیکاری به جوانان که دو هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده بود و سهم 9 ماهه آن 1500 میلیارد تومان میشد، فقط 440 میلیارد تومان داده شد و در این بخش فقط حدود 30 درصد توانست به قانون عمل کند. وی در بخش دیگری از توضیحات خود درباره اینکه دولت چگونه درآمد حاصله خود از هدفمندی را تقسیم کرد، گفت: دولت باید از درآمد حاصله خود از هدفمندی، حدود 17 درصد را به تولید تخصیص میداد در حالیکه در 9 ماهه ابتدایی سال، کمتر از یک درصد و در واقع 66/0 درصد به تولید تخصیص داد. جعفرزاده ادامه داد: از صددرصد پولی که در سال 93 به دست میآمد، باید 8/1 درصد به سمت حوزه درمان برود ولی در 9ماهه اول سال 6/1 درصد به سوی آن روانه شد.