بورس اوراق بهادار تهران که در چهار روز معاملاتی گذشته افت سنگینی را تجربه کرده بود، روز گذشته افت کمتری را نسبت به روزهای قبل تجربه کرد. این در حالی است که همچنان ترس و نگرانی در فضای تالار شیشهای حاکم بوده و سهامداران شرکتهای خودرویی، بانکی، سیمانی و قطعهساز با وجود حمایتها نسبت به خروج از این سهمها اقدام میکنند. در ساعات اولیه معاملات روز گذشته روی نماد هلدینگ پتروشیمی خلیجفارس نزدیک به شش میلیون دادوستد بلوکی انجام شد و به همین جهت شاخص در نیمه معاملات مثبت بود، اما به واسطه فشار عرضه این وضعیت ادامهدار نشد و با تاثیر منفی شرکتهای خودرویی و بانکی روند نزولی در پیش گرفت. در فرابورس هم شاخص به واسطه تاثیر منفی هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه گروه پتروشیمی سرمایهگذاری ایرانیان، توکاریل و ذوبآهن اصفهان از پیشروی بیشتر یک واحد ناکام بود.
روند ریزشی بازار سهام بهزودی به انتها میرسد
از خبرهای مهم تاثیرگذار بر بازار سهام صحبتهای علیطیبنیا، وزیر امور اقتصادی و دارایی بود. وی تصریح کرد: مردم بدانند در شرایطی که عوامل واقعی تغییر نکرده است نباید رفتارهای هیجانی داشته باشند. وزیر اقتصاد گفت: کسانی که در این شرایط متاثر از عوامل روانی، رفتار میکنند با زیان مواجه خواهند شد، همانطور که در گذشته هم شاهد این وضع بودیم. طیب نیا درباره تقویت بازار سهام گفت: اقدامات مثبتی انجام شده است و با فعالان بازار سرمایه تماسهایی داشتهایم و اشخاص حقوقی و افراد موثر بازار سرمایه به خوبی واقفند که نوسانات کوتاهمدت است و ادامه پیدا نمیکند. وزیر اقتصاد گفت: بنابراین انتظار ما این است که این روند بهزودی به انتهای خود برسد و باز شاهد یک روند مثبت و با ثبات در بازار باشیم.
انتظارات بازار سهام از مجلس
سیدعلی سیدخسروشاهی، کارشناس ارشد سرمایهگذاری و مدیریت دارایی شرکت تامین سرمایه امین، با بیان اینکه بازار سهام بهعنوان بخشی از بازار مالی کشور، همواره تابعی از انتظارات سرمایهگذاران است، تصریح کرد: شاید روند نزولی بورس و افزایشی ارز در روزهای آتی پایدار نباشد، در عین حال نباید فراموش کرد که بازار هوشمند است و سـرمـایهگذاران اوراق بهادار هم همیشه ترجیح میدهند که پیشرو باشند. سیدخسروشاهی اضافه کرد: بیان عدد برای سهم مذاکرات و قیمت نفت در افت شاخص، شاید امری نشدنی باشد، ولی میتوان حادث شدن این دو موضوع را به یک اندازه در افت شاخصها دخیل دانست. وی سپس درباره انتظارات بازار سهام از مجلس گفت: تعامل سازنده با دولت در خلال بررسی لایحه بودجه، توجه به شرایط رکودی اقتصاد و کاهش فشار مالیاتی بر صنایع، مقرراتزدایی جهت تسهیل اخذ منابع از شبکه بانکی و توجه کارشناسی و دقیق به بهای تمام شده صنایع در صورت افزایش قیمت حاملهای انرژی میتواند از مهمترین اقدامات نمایندگان مجلس باشد. چرا که بیشک با حمایت از صنایع، بازار سرمایه هم تقویت خواهد شد.
گزارش عملکرد آبان ماه بازار سهام
در عین حال گزارش عملکرد آبان ماه امسال بازار اوراق بهادار توسط شرکت بورس منتشر شده که در گزارش مذکور برخی پارامترها همچون تعداد روزهای معاملاتی و نماگرهای بازار سهام مورد بررسی قرار گرفته است. شاخص کل بورس در حالی طی آخرین روز معاملاتی آبان ماه سال گذشته رقم 78هزار و 424 واحد بود که با کاهش حدود چهار درصدی به رقم 75 هزار و 248 واحد طی آخرین روز معاملاتی آبان امسال رسیده است. معاملات آبان ماه در 18 روز انجام شده که 12 روز معاملاتی با صعود شاخص کل و شش روز آن با نزول نماگر بازار سرمایه همراه بوده است. این در حالی است که طی معاملات آبان ماه سال گذشته از 20روز معاملاتی بورس، 14 روز از آن با روند صعودی شاخص کل رو به رو بوده است. بررسی متغیرهایی همچون ارزش بازار، ارزش اسمی و گردش معاملات در آبان ماه امسال نسبت به دوره مشابه سال گذشته حاکی از کاهش فاکتورهای فوق است و در مقابل آن ارزش اسمی نیز افزایش یافته است.