وزارت نیرو تلاش میکند با تکیه بر آییننامه مقررات ملی ساختمان، ساکنان ساختمانهای بلندمرتبه را به استفاده از انرژی خورشیدی مجبور کند. به گزارش «فرصتامروز»، هوشنگ فلاحتیان، معاون وزیر نیرو در امور برق معتقد است: با اجباری شدن استفاده از پنلهای خورشیدی در ساختمانهای بلندمرتبه، علاوه بر صرفهجویی در مصرف برق حرارتی به محیط زیست کشور هم کمک میشود. سیدمحمد هاشمی، مدیر عامل شرکت توزیع برق تهران بزرگ هم در تایید سخنان فلاحتیان از استاندار تهران درخواست کرد: اجباری شدن استفاده از این انرژی در آییننامههای نظام مهندسی ساختمان گنجانده شود.
استفاده از انرژی خورشیدی در راستای صرفهجویی در مصرف برق حرارتی و کاهش تولید دی اکسیدکربن، یکی از جدیدترین سیاستهای وزارت نیرو است. برای تحقق این هدف، وزارت نیرو 50 درصد اعتبار مورد نیاز برای نصب پنل خورشیدی روی بام منازل را در قالب وامهای بلاعوض به متقاضیان پرداخت میکند.وزارتخانه متولی تولید برق همچنان پیگیر توسعه انرژی تجدیدپذیر در کشور است. هوشنگ فلاحتیان در مراسم «افتتاح پروژههای سه گانه شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ» اظهار امیدواری کرد: در کلانشهر تهران اقدامات موثری در زمینه استفاده از برق خورشیدی انجام شود.
وی در این مراسم که دیروز در ساختمان ستادی شماره دو توزیع برق تهران برگزار شد، خطاب به استاندار تهران بهعنوان یکی از حاضران جلسه گفت: برای توسعه انرژی خورشیدی در پایتخت نیازمند تشکیل یک ستاد فرماندهی با حضور اعضای شورای شهر تهران، نظام مهندسی، استانداری و توانیر هستیم تا نصب سلولهای فتوولتاییک را در ساختمانهای بلندمرتبه به یک الزام تبدیل کنیم.
معاون وزیر نیرو در امور برق هزینه ساخت یک ساختمان بلندمرتبه را بیش از 100 میلیارد تومان دانست. وی بر این باور است که اگر در ابتدای ساخت چنین بنایی، مجری طرح مجبور به سرمایهگذاری یک میلیارد تومانی (تقریبا معادل یک درصد کل سرمایهگذاری ساخت بنا) باشد، به هیچ کس فشار وارد نمیشود و استفاده از انرژی پاک در ایران نهادینه میشود.
به اعتقاد این مقام مسئول، عدم استقبال مردم از دریافت تسهیلات 50 درصدی برای توسعه برق تجدیدپذیر در کشور به دلیل قیمت پایین عرضه برق است، زیرا هر کیلووات برق در مناطق گرمسیری 15 تومان و در تهران 60 تومان به مشترکان فروخته میشود. به گفته فلاحتیان، وزارت نیرو حاضر است برق تجدیدپذیر تولید شده در منازل یا نیروگاههای تجدیدپذیر را 13 برابر قیمت دریافتی از مردم خریداری کند. وی همچنین از تلاش این وزارتخانه برای توسعه نیروگاههای خورشیدی در اطراف شهر تهران خبر داد.
نصب 750 کیلووات انرژی خورشیدی در تهران
سیدمحمد هاشمی، مدیر عامل شرکت توزیع برق تهران بزرگ هم با اشاره به نصب 750 کیلووات نیروگاه انرژی خورشیدی در تهران، هزینه صرف شده برای نصب سلولهای خورشیدی و توسعه نیروگاههای خرد و پراکنده را 6 میلیارد تومان اعلام کرد. وی ادامه داد: 350 کیلووات انرژی خورشیدی در نهادهای حکومتی نظیر مدرسه و مسجد، 10 کیلووات در ساختمان شرکتهای توزیع، یک مزرعه 250 کیلوواتی در ساختمان شماره دو شرکت توزیع و یک ردیاب خورشیدی به ظرفیت 5 کیلووات در استان تهران نصب شدهاست.
هاشمی به استاندار تهران پیشنهاد داد: با کمک استانداری، ادارات دولتی به پنل خورشیدی مجهز شوند. در این راستا میتوان پنلهای خورشیدی به ظرفیت 20کیلوولت را در این اماکن نصب کرد. ضمن آنکه آیین نامه نظام مهندسی ساختمان به منظور اجباری شدن نصب 5 تا 10 کیلوولت انرژی در ساختمانهای بلندمرتبه نوساز، اصلاح شود.
اعطای وام برای استفاده از پنل خورشیدی در نمای ساختمان
سیدحسین هاشمی، استاندار تهران هم استفاده از پنل خورشیدی در نمای ساختمانهای شیشهای تهران –که تعداد آنها هم زیاد است-را راهی برای رایگان شدن تامین برق این اماکن اعلام کرد. وی تاکید کرد: باید به چنین ساختمانهایی حتی وام اعطا شود تا صاحبان آن از پنل خورشیدی در نمای خود استفاده کنند.هاشمی با اشاره به اینکه استفاده از انرژی پاک در برخی کشورها خیلی موفق بوده، از اینکه ایران در این مسیر گام برمیدارد، ابراز خرسندی کرد.
وی گفت: برای استفاده از انرژی خورشیدی، فرهنگسازی مصرف مقولهای بسیار مهم است. استاندار تهران در بخش دیگری از سخنان خود استفاده از گاز برای تامین انرژی در تهران را به دلیل قرار گرفتن این شهر روی گسلهای زلزلهخیز، خطرناک توصیف کرد. وی به وزارت نیرو توصیه کرد: با برنامهریزی دقیق و ساخت نیروگاههای جدید در اطراف تهران، الگوی مصرف انرژی این کلانشهر را تغییر داده و از طریق برق نیازهای مردم را تامین کند.
هاشمی افزود: برق در حوادث غیرمترقبه بسیار ایمن بوده و از وقوع آتشسوزی در زمان بروز زلزله جلوگیری میکند. در مراسم دیروز که با حضور استاندار تهران، معاون وزیر نیرو در امور برق، مدیر عامل توانیر و برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی برگزار شد، «پروژه سیستمهای خورشیدی»، «هوشمندسازی و توسعه AMI»» و مانیتورینگ 1200 دستگاه فیدر فشار متوسط» افتتاح شد.
در این مراسم معاون وزیر نیرو با اشاره به فرسوده بودن شبکه برق استان تهران، بر لزوم سرمایهگذاری برای تعویض تاسیسات و خطوط انتقال شبکه در این استان به منظور صرفهجویی در مصرف برق تاکید کرد.البته به این نکته هم اشاره کرد که برخی شرکتهای خارجی مایل به سرمایهگذاری در این بخش هستند.فلاحتیان همچنین تبدیل کردن نیروگاههای گازی به سیکل ترکیبی و جایگزین کردن نیروگاههای فرسوده را از سیاستهای وزارت نیرو برای کاهش میزان تولید کربن اعلام کرد.
در خاتمه مراسم هم تفاهمنامه مشترک ستاد هماهنگی شورایاریهای شورای اسلامی شهر تهران و شرکت توزیع برق تهران بزرگ به منظور مدیریت مصرف بهینه برق دراین کلانشهر به امضا رسید. این تفاهمنامه از سوی استاندار تهران و مدیر عامل شرکت توزیع برق تهران امضا شد.