استاد دانشگاه فردوسی مشهد گفت: با شرایط خشکی حاکم بر ایران، نگران هستیم که تمدن کشور از بین برود و در حال حاضر هم روستاهای زیادی در حال از بین رفتن هستند.
به گزارش تسنیم ، کامران داوری در سومین نشست از سلسله نشستهای تخصصی آب، فرهنگ و جامعه که با عنوان حکمرانی آب در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد، اظهار کرد: در ایران دچار کمیابی آب هستیم چرا که کمبود به مفهوم آن است که یک سال دچار خشکسالی شده و منابع آبی با مشکل مواجه میشود پس از آن با بهبود بارشها وضعیت منابع آب به روال عادی بازمیگردد، اما در ایران از این مرحله گذشته و به کمیابی آب رسیدهایم. وی افزود: متاسفانه در مدیریت آب کمیت و کیفیت را به دقت مورد توجه قرار نمیدهیم. این استاد دانشگاه تصریح کرد: با شرایط خشکی حاکم بر ایران، نگران هستیم که تمدن کشور از بین برود و در حال حاضر هم روستاهای زیادی در حال از بین رفتن هستند. وی ادامه داد: باورها و رفتارها در برخورد با منابع آب باید تغییر کند در غیراین صورت دچار مشکلات عدیدهای خواهیم شد.
داوری با اشاره به اینکه در سیاستگذاریهای کلان بخش آب تغییرات خوبی در حال انجام است، گفت: در گذشته میزان برداشت از منابع آب به موجودی آن وابسته نبود، اما خوشبختانه با وضع قوانین جدید، فقط مجازیم 75 درصد از حجم آب موجود را برداشت کنیم. وی محترم نشمردن مالکیت مردم را عامل اصلی ایجاد چاههای غیرمجاز در کشور دانست و اذعان کرد: میزان برداشت آب در بسیاری از دشتهای کشور از مرز 100 درصد گذشته و در مشهد این رقم به 130 درصد رسیده است.