نسبت به سال گذشته در زمینه واردات1.3درصد کاهش و در خصوص صادرات 45.6درصد افزایش را در حوزه کشورهای عربی و افریقایی تجربه کردیم. معاون مدیر کل دفتر عربی و افریقایی از افزایش ۴۵ درصدی صادرات به کشورهای عربی و افریقایی خبر داد. مهرداد فلاح، معاون مدیر کل دفتر عربی و افریقایی در سازمان توسعه تجارت ایران، در گفتوگو با ایلنا، در خصوص حجم تجارت خارجی در شش ماهه ابتدای سال ۹۳، اظهار کرد: در این مدت میزان صادرات به کشورهای عربی و افریقایی رقمی به ارزش پنج میلیارد و ۳۷۱ میلیون دلار و میزان واردات به این کشورها حدود پنج میلیارد و ۹۰۴ میلیون دلار بوده است.
وی افزود: نسبت به سال گذشته در زمینه واردات1.3درصد کاهش و در خصوص صادرات 45.6درصد افزایش را تجربه کردیم. فلاح با اشاره به مهمترین کالاهای صادراتی در شش ماه گذشته، تصریح کرد: قیر، نفت، سیمان، محصولاتی نظیر آهن و فولاد، پلی اتیلن، کاشی و سرامیک و روغن نفت از جمله اقلام صادراتی در این مدت بوده است و واردات در شش ماه گذشته شامل وسایل نقلیه، موتور پیستونی، سنگ آهن، دانهگندم، شکر تصفیهشده و گوشی تلفن همراه بوده است. وی با بیان اینکه کشورهای عربی و افریقایی شامل ۶۴ کشور است، گفت: مهمترین کشورهای این مجموعه که ارتباط تجاری بیشتری با ما دارند شامل عراق، امارات، مصر، عمان، کویت، سوریه، کنیا، لبنان و تانزانیاست و مهمترین کشورهای واردکننده نیز شامل امارات، بحرین، عمان، عراق، افریقای جنوبی، تونس و مصر هستند.
فلاح مهمترین معضل مبادلات تجاری با کشورهای عربی و افریقایی را عدم وجود کانتینرهای یخچالدار، حملونقل (مسافت طولانی با کشورهای افریقایی) و دادوستدهای بانکی عنوان کرد و گفت: در بین کشورهای عربی و افریقایی مناسبات سیاسی ما با مصر چندان خوب نیست اما این کشور مهمترین شریک صادراتی ما محسوب میشود. در کل کشورهای افریقایی به تولیدات ما نیازمندند و از بیشتر تولیدات ما استقبال میکنند.