با فرارسیدن ایام سوگواری اباعبدالله الحسین(ع)، بازار تبریز بهعنوان بزرگترین بازار سرپوشیده جهان، لباس عزای سیدوسالار شهیدان را بر تن کرده و میزبان عزاداران حسینی است. در این ایام، حجرهها و در و دیوار پنج هزار و ۵۰۰ باب حجره و ۲۰ راسته بزرگترین بازار سرپوشیده جهان با پرچمهای سیاه و سبز آراسته میشود تا با این حال، بازاریان تبریزی خود را برای پذیرایی از عزاداران حسینی آماده کنند.
بازاریان این کلانشهر در دهه نخست ایام محرم از دستهجات مختلف که به ترتیب از راستهها میگذرند و در پایان در راسته مظفریه به عزاداری خود پایان میدهند، با چای و نان و خرما پذیرایی میکنند. بازار تبریز، در طول سالیان دراز نقش بسزایی در اقتصاد، فرهنگ و سیاست منطقه و کشور ایفا کرده و بهعنوان قلب تپنده کلانشهر تبریز، همواره حرفهای زیادی برای گفتن دارد. از پایگاه تجارت اروپا و آسیای میانه با شمال ایران گرفته تا بهوجود آمدن انقلاب مشروطه و سپس پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران، نقش بازار تبریز بیاغراق غیرقابل انکار است و به جرأت میتوان گفت بازاریان تبریزی علاوه بر اینکه اقتصاددان خوبی در کشور به شمار میروند، مردان متدین و سیاستمداران برجستهای هستند.
اما بازاریان و حجرهداران نخستین پایتخت تشیع جهان برکت سفرههایشان را نه در قرار گرفتن تبریز بر سر چهارراه جاده ابریشم میدانند و نه در گذر هزاران کاروان در طول تاریخ، بلکه برکت سفرههایشان را در ایام محرمالحرام از سیدشهیدان میگیرند.
به گزارش مهر یکی از پیرغلامان حسینی با بیان اینکه هیاتهای مذهبی برای حضور در عزاداری بازار تبریز نامنویسی میکنند، گفت: حدود ۳۵ دسته از محلات قدیمی تبریز از جمله نوبر، خیابان، ششگلان، اهراب و سایر محلات پیش از فرارسیدن ایام محرم برای حضور در عزاداری بازار نامنویسی میکنند. این عزادارایها از بعدازظهر هشتم تا دوازدهم محرمالحرام آغاز شده و تا پاسی از شب ادامه مییابد، البته روزهای تاسوعا و عاشورا عزاداری در بازار تبریز به قدری با شكوه و با عظمت برگزار میشود كه كمتر كسی را در این شهر میتوان یافت كه بعدازظهر این روزهای خاص در بازار حضور نیابد. شیوه عزاداری در بازار تبریز با گذشت زمانهای بسیار همچنان شكل سنتی خود را حفظ كرده كه همین امر یكی از دلایل بسیار مهم رغبت مردم به حضور در این مكان است.