یکی از کابوس های ناخوشایند برای اغلب کاربران رایانه مواجه شدن با انواع مشکلات نرم افزاری و سخت افزاری است. اگر کاربران رایانه، اندکی اطلاعات در خصوص رایانه ها داشته باشند، می توانند تا حدودی از پس مشکلات برآیند، اما برای کاربران خانگی یا افرادی که اطلاعات چندانی در مورد مسائل فنی و نرم افزاری ندارند هر مشکل کوچک می تواند به یک اضطراب و ناراحتی بزرگ منجر شود.
در بین انواع و اقسام مشکلات رایانه های خانگی پنج مشکل وجود دارد که پرتکرار هستند و مثل برخی بیماری های شایع، برای بسیاری از افراد رخ داده اند:
1. خراب شدن user profile
تحت برخی شرایط خاص، گاهی مشخصات ویندوز غیرقابل استفاده می شوند. در چنین حالتی، معمولاً کاربر توانایی ورود به سیستم از طریق وارد کردن رمز یا مشخصات کاربری را از دست می دهد. ساده ترین روش برای حل کردن چنین مشکلی، ایجاد یک پروفایل مدیریتی جدید است.
روش کار نیز بسیار ساده است، تنها کافی است از طریق safe mode کار با رایانه خود را آغاز کرده و سپس در بخش corrupted profile، وارد و log in شده و این بخش را به حالت امن تغییر داده و بارگذاری کنید. حالا شما یک پروفایل جدید با قابلیت مدیریت کامل دارید و به عبارتی مشکل ورود به سیستم را دور زده اید.
2. قطع اتصال اینترنت خانگی به رایانه
این مشکل نیز از جمله شایع ترین مشکلات رایانه های خانگی است. درواقع باوجود اینکه اینترنت خانگی مشکلی ندارد و متصل است، رایانه قادر به برقراری اتصال به شبکه اینترنت نیست، به طور معمول این مسئله هنگامی رخ می دهد که internet router رایانه در ضدیت با سیستم اینترنت خانگی قرار می گیرد.
درواقع مسیر دریافت IP مسدود می شود. یک درمان سریع که اغلب اوقات در چنین حالتی جواب می دهد، خاموش کردن مودم یا un-plug شدن به مدت سه دقیقه است. معمولاً بعد از برقراری مجدد اتصال، مشکل قطعی اینترنت برطرف می شود.
3. خطاهای درایور
درایور ها برنامه های نرم افزاری هستند که اجازه می دهند سیستم عامل یک کامپیوتر به درستی به پیاده سازی قطعات سخت افزاری بپردازد، بنابراین اگر شما دچار برخی مشکلات در بخش سخت افزاری رایانه خود شده اید، می توانید با به روز رسانی و نصب برخی درایوهای صوتی مشکل را تا حدودی حل کنید، همچنین Windows Device Manager می تواند در عیب یابی سیستم به شما کمک کند.
4. آهسته شدن سرعت رایانه
پایین آمدن سرعت رایانه را نمی توان یک مشکل جدی تلقی کرد، در عین حالی این مشکل بسیار شایع است. پیش از هر اقدامی بهتر است task manager را باز کرده و کلیه برنامه های در حال اجرای ضروری و غیر ضروری را شناسایی کنید، سپس برنامه هایی که واقعاً به آنها نیازی ندارید حذف کرده و برنامه های کلیدی را حفظ کنید. همچنین یک registry cleaner اجرا کنید، چرا که رجیستری ضعیف و مخدوش، سرعت رایانه شما را به شدت کاهش می دهد.
5. مشکل کمبود حافظه
اگر شما با پیغامی مبتنی بر کمبود حافظه یا همان low memory warning مواجه شدید، می توانید با تغییر تنظیمات خود برای virtual memory مشکل خود را حل کنید. برای دسترسی به این بخش که به عنوان حافظه مجازی شناخته می شود، باید سری به Control Panel زده و از طریق بخش advanced system settings به تغییر وضعیت حافظه سیستم خود بپردازید. نکته مهم در این میان، توجه به وضعیت اتوماتیک برای طبقه بندی فایل هاست. درواقع سیستم باید در وضعیت اتوماتیک قرار داشته باشد.
باوجود اینکه این پنج مشکل جزو پرتکرار ترین مشکلات رایانه ای در منازل هستند، اما مشکلات بی شمار دیگری نیز وجود دارند که ذکر نشده اند. بسیاری از کاربران عادت دارند با مراجعه به وب سایت های اینترنتی راه حلی برای مشکلات رایانه خود پیدا کنند یا از دوستان خود نظر سنجی کرده و راهنمایی بخواهند، با این حال توصیه ما به کاربران این است که برای حل مشکلات رایانه تا حد امکان از وب سایت های معتبر و رسمی کمک بگیرند و اگر در خصوص اجرای راه حل یا جزییات مشکل رایانه خود اطمینان کامل ندارند، سیستم خود را دچار مشکلات مضاعف نکنند. گاهی مراجعه به مراکز خدمات و تعمیر رایانه منطقی ترین گزینه خواهد بود.