استفاده از پتانسیلهای موجود در جهان و ایجاد تواناییهای بالاتر و وسیعتر از ذهن انسان در سطح دنیای تکنولوژی باعث شده که این تکنولوژیها از خود انسان پیشی بگیرند و با سرعت خیلی بالاتر از انسان، جهان را به سمت دنیایی با ابزارها و دستگاههای پیشرفتهای سوق دهند.
این دنیای تکنولوژیک از ابزارآلات و ماشینآلات با ابعاد و حجم بسیاربزرگ شروع شده و مسیر خود را طی کرده و به ساخت سیستمهای سبكتر، کوتاهتر و كوچكتری تغییر پیدا کرده است. علم الکترونیک هم از این دستاوردهای بشری جا نمانده و با سرعت خیلی بالایی انسان را از این فناوری بهرهمند کرده است.
این علم و تکنولوژی از کوچکترین وسایل ساده منازل را به خود وابسته کرده تا به پیچیدهترین تکنیکهای فضایی نیز رسیده است، از این رو بردهای الکترونیک smd که مخفف SURFACE MOUNTDEVICE یعنی به عبارتی مونتاژ سطحی قطعات نصب شده روی سطح است با مصرفهای مختلف با داشتن تکنولوژی پنلها و مانیتورهایی با سایز بسیار کوچک طراحی شدهاند. این بردها با هدفهایی از جمله کاهش مصرف و صرفهجویی در ابعاد مدار طراحی میشوند که در کاهش آلایندههای زیستمحیطی هم بیتأثیر نبودهاند.
در این راستا شرکت دانشبنیان تراشهپردازان جهان با استفاده از فناوریهای جدید به تولید قطعات الکترونیکی برد چراغهای smd در سال 1390شروع به فعالیت کرده است. برای آشنایی با این محصول و کارایی بیشتر آن سراغ مدیرعامل این شرکت آقای شعیب نادعلیزاده دانشآموخته رشته برق که در زمینه مسابقات روباتسازی در گذشته فعالیت داشته و همچنین مدالهایی در زمینه المپیاد الکترونیک نیز کسب کرده است رفتهایم تا با محصول تولیدی این شرکت و این دستاورد بیشتر آشنا شویم.
فعالیت در حوزه روباتسازی خلاقیتی در طرح ایدهها
آقای نادعلیزاده، مدیرعامل شرکت «تراشهپردازان جهان» مستقر در پارک علم و فناوری مازندران در خصوص زمینه فعالیت و تولید محصول اختراعیاش اینچنین شروع به صحبت میکند: ابتدا با توجه به این موضوع که در زمینه روباتسازی فعالیت داشته و مشغول به کار بودم و این فضای علمی که در آن بودم باعث شد در زمینه ایدهپردازی خلاق شوم و زمینهای ایجاد شد که سال 1390 در تهران با تخصصی که من در حوزه طراحی داشتم و کمک دوستم شروع به انجام فعالیتهایی در زمینه طراحی چراغهای smd کنیم. تخصص دکتر در حوزه بازاریابی و تخصص من در زمینه طراحی باعث شروع فعالیتها و مکمل شکلگیری هدفمان بود.
انتقال به زادگاه و دریچههای موفقیت
نادعلیزاده در ادامه میافزاید: پس از آن با توجه به این موضوع که تمایل به فعالیت و تولید در شهرستان بومی خودم در خطه مازندران داشتم در سال 1392 با انتقال دادن شرکت به مازندران با تلاشهای بسیار شروع به فعالیت در پارک علم و فناوری کردیم و در همان سال با ثبت کردن شرکت با طراحی مداری که انجام دادیم شروع به تولید مدار برد چراغهای الکتریکیsmd کردیم، به علاوه با قابلیت جابهجایی قطعات و مونتاژ آنها با استفاده از دستگاهها مربوطه، مخصوص صنایع خودرو و در کنار آن برای پروژکتورهای مختلف کار را توسعه دادیم.
وی تصریح میکند: برد تولید شده توسط مجموعه ما سایز کوچک و هزینه مقرون به صرفهای دارد به علاوه حجم کوچکی را اشغال میکند و در عین حال سرعت بالا و عمر طولانی دارد، از این رو توجه صنایع خودروسازی را به سرعت جلب کردیم و برتریهای آن را نسبت به نمونههای قدیمی به اثبات رساندیم و در حال حاضر در کارگاه مستقر در پارک نزدیک به 15هزار قطعه در ماه تولید میکنیم.
نور، نیاز انسان و صنایع
مدیر این مجموعه در خصوص بازار هدفی که برای محصول خود روی آن تمرکز کرده است، میگوید: نور مسئلهای است که مورد نیاز انسان و اغلب صنایع است، اما نورهای LED کاراییهای مشخصی دارند و امروزه در بسیاری صنایع از جمله لوازم خانگی مورد توجه بسیاری قرار گرفتهاند. وی تصریح میکند: مهمترین بازار هدف ما صنایع خودروسازی و همچنین صنایع روشنایی که در حوزه LEDها کار میکنند هستند.
واردات محصول و شکلگیری ایده اولیه
این تولیدکننده در رابطه با چگونگی شکل گرفتن ایده تولید این محصول ادامه میدهد: در گذشته از مانیتورهایی با ابعاد بزرگ و با قابلیتهای متفاوت برای رفع نیازهای مربوط به فناوری الکترونیک استفاده میشد اما امروزه با توجه به تکنولوژی جدید روز که مدام در حال تغییر و توسعه در راستای به کار بردن حجم تجهیزات کمتر و کوچکتر شدن است نیاز به تکنولوژی smd با قابلیتهای متنوع و پیچیده بهوجود آمده است، از این رو با توجه به این موضوع که بازار ما نیازمند این قطعه بود و نیاز خود را از طریق واردات تأمین میکرد من تصمیم گرفتم با بومیسازی تکنولوژیsmd آن را جایگزین چراغهای بزرگ در صنایع مختلف کنم تا گامی مفید در راستای بالا بردن بهرهوری صنایع کشور بردارم.
ورود و خروج از پارک به محض موفقیت
آقای نادعلیزاده که از سرمایهای بسیار ناچیز شروع به فعالیت کرده است، میگوید: ابتدا من هیچ سرمایهای برای شروع کار نداشتم و با کمک و حمایتهای مالی پارک که حدود 35 میلیون تومان بود فعالیت خود را شروع کردم و توانستیم به این مسیر علمی تحقق ببخشیم.
وی میافزاید: یک شرکت دانشبنیان تازه تأسیس به یک سری حمایتهای فیزیکی مانند بستر کارگاهی یا دفتری برای بخش علمی نیاز دارد که برای فراهم کردن این امکانات میتواند روی پارکها حساب باز کند اما بهتر آن است که با گرفتن نتیجه مثبت شرکتها از پارک خارج شوند تا توان و فضای کافی برای افراد تازهوارد باز شود و پارک بتواند افراد بیشتری را از خدمات و تسهیلات خود بهرهمند کند، از این رو ما در حال طی کردن این پروسه هستیم که بتوانیم کاملاً مستقل به فعالیتهایمان ادامه دهیم و فضا را برای نوآوران جدید مهیا کنیم.
مهندسی معکوس و ایجاد بازار رقابتی با نمونه خارجی
در رابطه با نمونه مشابه خارجی این محصول نادعلیزاده تصریح میکند: نمونه خارجی این محصول در بازار موجود است اما با استفاده از مهندسی معکوس با تغییر دادن مدار، نمونه داخلی را طوری پیادهسازی کردیم که با کیفیت بالاتر و هزینههای حدود یکسوم پایینتر و البته حجم کمتر نسبت به نمونه مشابه در بازار به رقابت بپردازد همچنین این محصول راندمان کاری و عمر بالاتری نسبت به نمونههای خارجی دارد.
این کارشناس تصریح میکند: موفقیت امروز این محصول نتیجه تحقیقات و بررسیهای بازار و نیازهای مشتریان است، در واقع تمام نیازهای اساسی یک مشتری را با استفاده از نیاز سنجیهایی که ابتدا در بازار صورت گرفته بود در نظر گرفتیم و شروع به تولید نمونهای کردیم تا همه نیازهای مشتری را مرتفع کرده و حتی خدماتی افزون بر نمونههای موجود بدهد.
کاهش هزینههای ارزی با تولید مواد خام مصرفی
وی در پایان در رابطه با توسعه محصول خود و برنامههای آتی شرکت چنین میگوید: در حال حاضر بخشی از مواد اولیه ما برای تولید محصول از طریق واردات تأمین میشود اما سعی بر آن داریم خط تولید این مواد خام را راهاندازی کنیم تا از خروج هرچه بیشتر ارز از کشور جلوگیری کنیم. همچنین از این راه هزینههای تولید کاهش پیدا کرده و قیمت نهایی محصول هم پایین میآید.
وی در خصوص برنامههای صادراتی میگوید: کشورهای اطراف خاورمیانه مانند عراق، پاکستان و ترکمنستان از مهمترین بازارهای مورد هدف ما برای صادرات محصول هستند که با برنامههای بازاریابی که در پیش گرفتیم در حال معرفی محصول به صنایع این کشورها هستیم.
ار تباط با نویسنده: mirzaeefaezeh@yahoo.com