با حمایت شركت ملی مناطق نفتخیز جنوب پروژه پژوهشی دستیابی به تركیب جدید سیمان حفاری چاههای نفت با موفقیت انجام شد.
رییس پژوهش و فناوری شركت ملی مناطق نفتخیز جنوب در این باره اظهار کرد: با توجه به اینكه افزایش استحكام تراكمی پوشش سیمانی پشت لولههای جداری چاههای نفت از اهمیت بالایی برخوردار است باید فضای خالی بین ذرات سیمان را كاهش داد كه یكی از روشهای دستیابی به این هدف، عدم دانهبندی یكنواخت ذرات سیمان است تا فضای خالی بین ذرات توسط دانههای غیریكنواخت پر شود.
باقر پورقاسم افزود: به منظور دستیابی به تركیب جدید سیمان حفاری با اهداف فوق پروژهای با عنوان «مطالعه و پژوهش درخصوص سیمانهای حفاری با دانهبندی غیریكنواخت به منظور دستیابی به خواص مطلوبتر سنگ سیمان» تعریف شد كه توسط پژوهشگاه صنعت نفت و زیر نظر گروه حفاری پژوهش و فناوری و نظارت معاونت حفاری مناطق نفتخیز جنوب اجرا شد. وی گفت: در این پروژه با استفاده از پودر كلینكر یكی از تولیدكنندگان سیمان حفاری، سیمان با دانهبندی غیریكنواخت جهت دستیابی به استحكام تراكمی بیشتر و كاهش نفوذپذیری سنگ سیمان، تولید و مورد بررسی آزمایشگاهی قرار گرفت و با سیمانهای فعلی مقایسه شد. همچنین همخوانی افزایههای مورد استفاده با دانهبندی مطلوب نیز بررسی شد.
پورقاسم هزینه صرف شده برای اجرای این پروژه را 425 میلیون ریال عنوان كرد و افزود: با اجرای موفقیتآمیز این پروژه و با بهبود توزیع دانهبندی سیمان حفاری، میزان آب آزاد آن كاهش و استحكام تراكمی آن افزایش یافت كه این امر موجب بهبود خواص رئولوژیكی و بندش سیمان شده است.