رییسجمهور در وعدههای انتخاباتی و پس از پیروزی در انتخابات ریاستجمهوری یکی از قولهایی که به مردم (مردم استان آذربایجان غربی) دادند، احیای هرچه سریعتر دریاچه ارومیه بود. به همین دلیل پس از موفقیت آقای روحانی در انتخابات ریاستجمهوری درخصوص احیای دریاچه ارومیه ستادی به ریاست عیسی کلانتری و دیگر سازمانهای مربوطه بهویژه وزارت نیرو تشکیل شد.
درحالحاضر ستاد احیای دریاچه ارومیه مشغول به انجام فعالیت و پژوهشهای مطالعاتی است و حتی بودجه هنگفتی برای مطالعه برخی پروژهها تصویب و هزینه شده است. تا به امروز از سوی ستاد احیای دریاچه ارومیه تصمیماتی نیز اخذ شده است. برای نمونه، محدود کردن کشت محصولاتی که آببر هستند و نیاز به آب زیاد دارند. در همین راستا مسئولان این ستاد به کشاورزان استان دستور دادهاند که در بخشی از زمینهای زراعی خود محصولی با نیاز آبی زیاد که صرفه اقتصادی ندارد، نکارند و در بخشی از زمینها و مزارع نیز به هیچعنوان محصولی کاشته نشود.
برخی از افراد صاحبنظر یا اعضای ستاد احیای دریاچه ارومیه اظهار میکنند که احیای دریاچه ارومیه در این وضعیت دیگر اقتصادی نیست، به همین دلیل میتوان از این دریاچه بهعنوان پارک گل و گیاه یا اماکن زیستمحیطی استفاده کرد. همچنین این مسئولان میگویند برای احیای دریاچه ارومیه، باید آب شیرین رودخانهها به دریاچه انتقال پیدا کند و این کار با توجه به محدودیت منابع آب در کشور درست نیست.
براساس مطالعات پژوهشگران، احیای دریاچه ارومیه در مدت 10 سال قابل انجام است و تبدیل آن به پارک گلو گیاه به هیچ عنوان منطقی و عقلانی نیست. به عقیده برخی از اعضای ستاد احیای دریاچه ارومیه در بسیاری از کشورها به محض اینکه دریاچهای خشک میشود از این دریاچه بهعنوان پارک گل و گیاه استفاده میکنند، اما این افراد صاحبنظر به هیچوجه متوجه نیستند که دریاچه ارومیه درحالحاضر تبدیل به شورهزار شده است، بههمین دلیل نمیتوان در خاک این دریاچه گل و گیاهی کاشت زیرا به محض کاشتن گیاه به علت وجود نمک در خاک بلافاصله ریشه گیاهان خشک میشود. همچنین اگر توفان شن در این منطقه اتفاق بیفتد، خشک شدن دریاچه ارومیه خطرات زیستمحیطی غیرقابلجبرانی برای کشور خواهد داشت.
درحالحاضر از سوی ستاد احیای دریاچه ارومیه اقداماتی مانند انتقال آب، کاشته نشدن محصولات کشاورزی با نیاز آبی زیاد و توقف پروژههای عمرانی و سدسازی دردست اجرا است، اما با وجود گذشت بیش از یکسال از زمان تشکیل ستاد احیای دریاچه ارومیه و مسئولیت رییسجمهور، هنوز اقدام جدی و عملکرد قابلتوجهی از سوی این ستاد مشاهده نشده است. عملیات اجرایی طرحهای نیمهتمام سدسازی هم معلوم نیست تا چه زمانی متوقف خواهد ماند، زیرا تا زمانی که دریاچه ارومیه احیا نشود، عملیات اجرایی پروژههای سدسازی در این منطقه متوقف است که این عملکرد به اقتصاد استان ضربه مهلکی وارد خواهد کرد. درخصوص طرح کاشت سنجد یا کنجد در اطراف دریاچه ارومیه باید تاکید کرد که کشت این نوع محصولات برای دریاچه ارومیه آب نمیشود و اینگونه اقدامات چارهساز برای احیای دریاچه ارومیه نخواهد بود. رییسجمهور باید ستاد احیای دریاچه ارومیه را وادار کند که مسئولان این ستاد برای مردم، تمام فعالیتهای پژوهشی و اقدامات خود را تا به امروز بازگو کنند زیرا اقداماتی که تاکنون برای نجات این دریاچه صورت گرفته، نتیجه مثبتی نداشته بهطوریکه عملکردهای این ستاد برای مردم غیرقابلقبول است.