درآمدهای دولت در بازه زمانی 10 ساله با اجرای طرحهای گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان و گازرسانی به باقیمانده شهرهای کوچک و روستاهای کشور، پس از تکمیل گازرسانی، به بیش از 34 میلیارد و 700 میلیون دلار بالغ میشود.
به گزارش شانا، رییس هیاتمدیره شرکت بهینهسازی مصرف سوخت با اعلام این خبر گفت: این در حالی است که مجموع سرمایهگذاری مورد نیاز برای اجرای این طرحها، حدود 7.5 میلیارد دلار برآورد شده است.
محمدمهدی رحمتی در تشریح جزییات طرح گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان عنوان کرد: با احداث 890 کیلومتر خط انتقال گاز در قطرهای 16 تا 56 اینچ و ایجاد شبکه و انشعابات لازم، گازرسانی به حدود 300 هزار خانوار شهری و روستایی در شهرستانهای زاهدان، چابهار، خاش، زابل، کنارک و همچنین پنج نیروگاه حرارتی ایرانشهر گازی، ایرانشهر بخاری، زاهدان، چابهار و کنارک صورت میگیرد.
وی در خصوص مزیتهای سالانه اجرای این طرح توضیح داد: بهرهبرداری کامل از این طرح گازرسانی، سبب جایگزینی بیش از 2 میلیارد لیتر فرآوردههای نفتی و کاهش انتشار 100 هزار تنی گازهای گلخانهای در سال میشود.
رحمتی با بیان اینکه میزان سرمایهگذاری پیشبینی شده برای اجرای این پروژه، یک میلیارد و 442 میلیون دلار برآورد شده است، ادامه داد: این در حالی است که تخمین زده میشود، درآمد دولت طی 10 سال پس از اجرایی شدن پروژه، به هشت میلیارد و 160 میلیون دلار بالغ شود.
رییس هیاتمدیره شرکت بهینهسازی مصرف سوخت تصریح کرد: همچنین گازرسانی به باقیمانده شهرهای کوچک و روستاهای کشور از طریق خط لوله، CNG و سایر روشها، درآمد دولت را در بازه زمانی 10 ساله پس از اجرای طرح به 26.6 میلیارد دلار میرساند. رحمتی، سرمایهگذاری مورد نیاز را برای اجرای این طرح حدود 6 میلیارد دلار عنوان کرد.