دبیر انجمن برنج گفت: وزارت جهاد کشاورزی به دلیل محدودیت منابع آبی امسال از 14 استان به غیراز استانهای شمالی خواسته بود که برنج کشت نکنند اما تمام این استانها اقدام به کشت کرده و هیچگونه تغییری در تولید ندادند. امسال حتی به یک گرم برنج وارداتی نیاز نداریم.
جمیل علیزادهشایق، دبیر انجمن برنج در گفتوگو با فارس، اظهار کرد: هنوز یک میلیون تن از برنجهای مازاد وارداتی از سالهای 92 و 93 باقی مانده، بنابراین با تولید حدود 2 میلیون تن برنج داخلی در سال جاری، هیچ نیازی به واردات نیست. دبیر انجمن برنج ایران افزود: وزارت جهاد کشاورزی میزان تولید برنج ایران را امسال حدود یک میلیون و 700هزار تن برآورد کرده، در حالی که با توجه به بارندگی خوب در فروردین و اردیبهشت امسال در استانهای شمالی و همچنین سه روز بارندگی خوب در تیرماه باید بگویم که میزان تولید برنج امسال کاهش ندارد.
دبیر انجمن برنج تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی به دلیل خشکسالی و محدودیت منابع آبی امسال از 14 استان که کشت برنج در آنها انجام میشود، به غیراز استانهای شمالی خواسته بود که برنج نکارند اما تمام این استانها اقدام به کشت برنج کردهاند و بنابراین تولید برنج این استانها مثل سالهای قبل به قوت خود باقی است. وی با اشاره به واردات 235هزار تنی برنج در سه ماه نخست امسال تصریح کرد: اگر واردات برنج با این روند ادامه یابد، احتمال واردات یک میلیون تن برنج در سال جاری وجود دارد. علیزادهشایق تصریح کرد: وقتی آماری را گمرک در مورد واردات اعلام کند، یعنی تمام کارها قانونی انجام شده است. وی با انتقاد از اینکه آمار درستی از سرانه مصرف برنج در کشور وجود ندارد، افزود: وزیر جهاد و معاونانش باید همدل شوند و همگی در بیان آمار و ارقام یک رقم را اعلام کنند.
علیزادهشایق تصریح کرد: بازار برنج همچنان راکد است و یقینا با تولید برنج امسال یک شوک قیمتی به بازار وارد میشود و قیمت برنج تا حدودی کاهش مییابد.