خیرین مدرسهساز، خیرین بیمارستانساز و خیرین مسجدساز و حالا میتوان اصطلاح خیرین کشاورز یار هم بهعنوان یک مبحث جدید به فرهنگ کشور اضافه کرد. اصولا خیرین سرمایهداران بینیازی هستند که بنابر اعلام کاستیها به سرمایهگذاری در امور ملی و کشوری اقدام میکنند.
واقعیت این است که مردم سرمایههای فراوانی دارند که میتوانند بدون چشم داشت مادی بخشی از آن را در مسیری که بزرگان جامعه توصیه میکنند سرمایهگذاری کنند.
احیای قناتها، ساختسدها، احداث هنرستانهای کشاورزی، ساخت جادههای روستایی، ساخت سردخانه و دهها مرکز مورد نیاز دیگر به ورود سرمایههای مردمی به حوزه کشاورزی نیاز دارد.
خیرین حامی کشاورزی
دولت میتواند با برنامهریزی فهرستی از فعالیتهای تولیدی، خدماتی را که نیاز به حضور خیرین دارد اعلام کند، مثلا احیای یک قنات یا ساخت کتابخانه روستایی یا حتی مراکز خدمات مکانیزاسیون که بهصورت وقف اداره شود. در حرکت بعدی فراخوان وزارت جهاد کشاورزی در رسانه ملی و سایر رسانههای کشاورزی و اعلام نیازهای کشور در امر تولید محصولات کشاورزی است.
خیرین کشاورز یار
خیرین کشاورز یار در هر شهرستان و استانی با حضور جمعی از توانمندان شکل میگیرد و برگزیدگان و نمایندگان آنها باید بهعنوان مجمع عمومی خیرین کشاورزیار در تهران فعال شوند. در ادامه این فعالیت، استانها ضمن نیازسنجی برخی از فعالیتهایی که به علت تراکم یا وسعت کار یا هزینهبری، امکان انجام به موقع آنها توسط دولت ممکن نیست به خیرین مدرسهساز اعلام شود و آنها با برنامهریزی و تصمیمسازی اقدام به تدارک کنند.
قدر مسلم اینکه احیای یک قنات، احداث یک مرکز آموزشی ترویجی، ساخت یک سردخانه یا انبار سرد در یک منطقه محروم کشاورزی و غیره ثوابی بیشتر از ساخت یک مدرسه دارد. به امید روزی که خیرین کشاورزیار اعلام موجودیت کنند.