نماینده خراسان جنوبی در اتاق اصناف ایران تاکید کرد: اگر فکری برای بستهبندی زعفران نکنیم در تولید و صادرات آن با شکست مواجه خواهیم شد. حسن مالکینژاد در گفتوگو با خبرنگار اتاق اصناف ایران، از کاهش تولید زعفران از 14 به 11 تن خبر داد و گفت: سالانه 14 تن زعفران خشک در قائنات تولید میشد که امسال به دلیل خشکسالی و حمایت نشدن از تولیدکنندگان، تولید زعفران به 11 تن کاهش یافته است. وی همچنین از تولید 16 هزارتن زرشک تر در قائنات خبرداد و افزود: 30 درصد از تولید زرشک قائنات به تهران و سایر استانها و بخش دیگر آن برای کارخانهها صنایع تولیدی و صادرات ارسال میشود.
رییس اتاق اصناف شهرستان قائنات با بیان اینکه درآمد اصلی مردم در شهرستان قائنات تولید زرشک و زعفران است، تصریح کرد: در چند سال اخیر افغانستان با خرید پیازچه زعفران از تولیدکنندگان ایرانی به تولید زعفران اقدام کرده و بهزودی رقیب ایران میشود، این موضوع باعث ضرر و زیان تولیدکنندگان کشور شده است. مالکینژاد افزود: نبود کارخانههای بستهبندی زعفران در کشور ضعف اصلی تولید به شمار میآید و با توجه به اینکه بارها خواستار تاسیس کارخانههای بستهبندی در قائنات شدهایم، تاکنون اقدامی صورت نگرفته است، اگر برای بستهبندی محصولاتمان فکری نکنیم، در صنعت زعفران با شکست مواجه خواهیم شد.
مالکینژاد تصریح کرد: زعفران تولید شده در قائنات از طریق واسطهها با کمترین قیمت خریداری و سپس بهصورت فلهای به امارات و اسپانیا صادر میشود و کشور اسپانیا زعفران ایرانی را با بستهبندی مرغوب به فروش میرساند. وی با بیان اینکه دولت تاکنون حمایتی از مهمترین تولید کشور که زعفران است، نداشته، افزود: تاسیس کارخانههای بستهبندی به نفع تولید و صادرات ایران است، زیرا میتوانیم تولید داخلی را با نام ایرانی و با بهترین بستهبندی به جهان صادر کنیم.