از بیش از دو هفته پیش که رای دهندگان بریتانیایی رأی به خروج این کشور از اتحادیه اروپا دادند، بیش از 4 میلیون نفر طوماری را امضا کرده اند که در آن خواستار برگزاری دوباره همه پرسی شده اند.
حالا دولت بریتانیا به صورت رسمی به درخواست امضاکنندگان این طومار واکنش نشان داده و امیدشان برای برگزاری مجدد همه پرسی را ناامید کرده است.
در بیانیه رسمی دولت بریتانیا آمده: « نخست وزیر و دولت روشن کرده اند که این همه پرسی تنها یک بار انجام می شود و همانطور که نخست وزیر گفت باید به تصمیم مردم احترام گذاشت.»
رای به خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا یا همان برگزیت نیازمند رأی بیش از 50 درصد رای دهندگان بود که 51 درصد به خروج رأی دادند.
در طوماری که بیش از 4میلیون نفر آن را امضا کردند، چنین آمده: «ما امضاکنندگان این طومار از دولت بریتانیا می خواهیم قانونی را اجرا کند که اگر رأی به ماندن یا خروج کمتر از 60 درصد براساس میزان مشارکت پایین تر از 75 درصد باشد، همه پرسی دوباره تکرار شود.»
در واکنش به این طومار، دولت می گوید که قانون برگزاری همه پرسی به شدت مورد حمایت پارلمان است و اضافه می کند: « این قانون هیچ پیش بینی برای نتایج یا حداقل مشارکت نکرده است.» در بیانیه دولت برگزاری این همه پرسی یکی از مظاهر مهم ترین دموکراسی در تاریخ بریتانیا با مشارکت 33 میلیون نفر قلمداد شده است. حالا بریتانیا باید برای فرآیند خروج از اتحادیه اروپا آماده شده و دولت نیز در گفت وگو با مردم نگران تعهد داده که بهترین پیامدهای ممکن برای مردم بریتانیا رقم خواهد خورد.
طبق گزارش گاردین، طوماری که با بیش از 4 میلیون امضا ناکام ماند، نخستین بار به دست یک فعال سیاسی راه افتاد و اصلا هدف دیگری داشت. این طومار زمانی مطرح شد که نظرسنجی ها احتمال ماندن بریتانیا در اتحادیه اروپا را بیشتر نشان می دادند و طراح این طومار اصلا دوست نداشت این اتفاق بیفتد. به همین دلیل این موضوع را مطرح کرد. این روزنامه در ادامه اضافه کرده که وقتی مشخص شد بسیاری از امضاهای پای این طومار جعلی بوده، بحث های زیادی درباره آن ایجاد شد.
اما حالا و با بیانیه رسمی دولت دیگر شانسی برای امضاکنندگان واقعی طوماری که خواستار برگزاری مجدد همه پرسی بود، باقی نمانده است.
برخی گزارش ها نشان می دهد که 73 درصد از جوانان 18 تا 24 سال خواهان باقی ماندن بریتانیا در اتحادیه اروپا بودند.
همه پرسی خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا یا همان برگزیت روز پنجشنبه سوم تیرماه در سراسر این کشور برگزار شد و طرفداران خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا با اختلاف کمی توانستند پیروز این همه پرسی باشند. در این همه پرسی 51 درصد به خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا رأی دادند.
پس از اینکه روز جمعه چهارم تیر مشخص شد رأی مردم بریتانیا به خروج از اتحادیه اروپا است، بحث امضای طومار برگزاری مجدد همه پرسی مطرح شد. در طول تنها دو هفته بیش از 4 میلیون نفر پای این طومار را امضا کرده و خواستار برگزاری دوباره همه پرسی شدند، اما واکنش رسمی دولت امیدشان را ناامید کرد.