مجری طرحهای بهرهبرداری شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران با اشاره به نقش موثر کارون4 در تامین نیاز برق پیک گفت: نیروگاه کارون 4 از زمان راهاندازی تاکنون بیش از پنج میلیون مگاوات ساعت تولید برق داشته است.
حسن اطاعتی، با بیان اینکه در شش ماه اول سال 93 به علت گرمای شدید، نیاز شبکه به برق افزایش داشته است، ادامه داد: نیروگاه کارون4 که در سرشاخه کارون بزرگ قرار گرفته و بهعنوان بالاترین نیروگاه بالادستی عملکرد بسیار خوبی داشته و نیاز شبکه را بهخصوص در گرمای امسال که باعث رشد شدید مصرف شد، در پیک مصرف پاسخگو بود.
وی افزود: نیروگاه کارون4 از زمان راهاندازی تاکنون پنج میلیون و 82 هزار و 481 مگاوات ساعت تولید برق داشته است، همچنین در دوره شش ماهه ابتدایی سال جاری نیز 862 هزار و 485 مگاوات ساعت برق تولید داشتهایم که رقم بسیار بالایی است و نسبت به مدت مشابه سال گذشته 5/2 درصد افزایش تولید داشته است.
وی با بیان اینکه نیروگاههای برق آبی با توجه به خصوصیتی که دارند میتوانند خدمات جانبی بیشتری ارائه کنند، ادامه داد: نیروگاههای برق آبی با توجه به خصوصیتی که دارند شاید بتوانند نزدیک به 12 مورد خدمات جانبی از جمله کنترل فرکانس اولیه، ثانویه و ثالثیه، ذخیرههای چرخان و غیرچرخان، تزریق توان راکتیو، پاسخگویی به خودراهاندازی و غیره را ارائه دهند و با توجه به اینکه به سرعت وارد مدار میشوند، قدرت پاسخگویی به نیازهای آنی شبکه را هم دارند، بنابراین نیروگاههای برق آبی تا 90 درصد ظرفیتشان را میتوانند در کنترل فرکانس شرکت کنند و تعداد قطع و وصلهایی که در طول روز انجام میدهند، قابلیت بسیار خوبی را برای نیازهای شبکه فراهم میکند و نباید از این خصوصیت به سادگی گذشت.
وی در پایان با اشاره به ذخیره آب مخزن سد کارون4 یادآور شد: کارون4 سدی مخزنی است، اما با توجه به برنامهای که با مدیریت شبکه داشتهایم قرار شد بهصورت جریانی تولید برق صورت گیرد. وی یادآور شد: در زمستان هم به علت مشکلات تامین سوخت که قابل پیشبینی نیست، آمادهباش هستیم و به محض بروز مشکلات در سایر نیروگاههای مرکزی، به سرعت وارد مدار شده و برق تولید خواهیم کرد.