طی یكسال اخیر 20 میلیون لیتر بنزین یورو 4 تنها با انجام تغییرات نرمافزاری در پالایشگاههای كشور تهیه و توزیع شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نفت، معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآوردههای نفتی در تشریح فعالیتهای یكسال اخیر برای افزایش ظرفیت بنزین یورو 4 در كشور گفت: تغییرات نرمافزاری در پالایشگاهها با هدف كاهش واردات بنزین یورو4 صورت گرفته است.
عباس كاظمی افزود: پس از بهرهمندی كلانشهرهای تهران، كرج، اراك و بخشی از تبریز از بنزین یورو 4، قرار است از این هفته در اصفهان هم توزیع بنزین یورو 4 صورت بگیرد.
وی تصریح كرد: پس از تولید بنزین یورو 4 در پالایشگاه اراك و ارسال مستقیم آن به كلانشهرهای تهران و كرج، پالایشگاه تبریز نیز با تغییرات نرمافزاری در واحد بنزینسازی خود، موفق به تولید حدود 600 هزار لیتر بنزین یورو4 شد كه هم اكنون 60 درصد شهر تبریز را پوشش میدهد.
مدیرعامل شركت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی تصریح كرد: پالایشگاه اصفهان هم در روزهای اخیر توانست با یك تغییرات نرمافزاری در عملیات مجتمع بنزینسازی خود به تولید بنزین یورو 4 دست یابد و از این هفته كل شهر اصفهان تحت پوشش بنزین یورو 4 قرار خواهد گرفت.
به گفته این مقام مسئول، میزان تولید بنزین یورو 4 پالایشگاه اصفهان حدود 3 میلیون لیتر است كه به دلیل كاهش آلودگی كلانشهر اصفهان، فعلا در این شهر توزیع میشود.
اسفند، تولید بنزین یورو 4 در پالایشگاه لاوان
كاظمی با بیان اینكه امیدواریم برای اوایل سال آینده بهرهبرداری از طرح پالایشگاه بندرعباس را در برنامه داشته باشیم، اظهار كرد: طرح بهبود كیفیت پالایشگاه لاوان نیز با 96 درصد پیشرفت تا پایان امسال تكمیل و به تولید بنزین یورو 4 كشور افزوده خواهد شد.
وی همچنین از توزیع نفت گاز یورو 4 در مشهد از دو ماه آینده خبر داد و افزود: مشهد چهارمین شهری است كه پس از تهران، كرج و اراك تحت پوشش نفت گاز یورو 4 قرار خواهد گرفت. مدیرعامل شركت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی كشور با بیان این كه پس از بهرهبرداری كامل از پالایشگاه ستاره خلیجفارس، كل شهرهای ایران تحت پوشش بنزین و نفت گاز یورو 4 و 5 قرار میگیرد، افزود: در آن زمان ممكن است تنها در برخی از جادههای خارج از شهر بنزین و نفت گاز معمولی عرضه شود.
كاهش مازوت به زیر 10 درصد تا چشمانداز 1404
كاظمی در مورد كاهش تولید مازوت در پالایشگاهها گفت: بهزودی مازوت هیچ مشتری داخلی و خارجی نخواهد داشت، بر این اساس طبق ماده 59 قانون، تمام پالایشگاههای كشور باید تولید مازوت خود را تا چشمانداز 1404 به زیر 10درصد كاهش دهند.
وی با بیان این كه درحالحاضر تنها پالایشگاه امامخمینی شازند است كه تولید مازوت آن به 8 درصد میرسد، ادامه داد: امیدواریم سایر پالایشگاهها نیز هرچه سریعتر طرحهای مربوط به كاهش تولید مازوت خود را انجام دهند.
او با تاكید بر اینكه پالایشگاهها باید طرحهای بهبود كیفیت خود را بهموقع انجام دهند، تصریح كرد: درصورتی كه تا موعد مقرر تولید پالایشگاهها منطبق با استاندارد یورو 4 نباشد، محصولات آنها خریداری نمیشود و به احتمال زیاد محصولات باكیفیت پایین در خلیج فارس نیز مشتری نخواهد داشت.
كاظمی در همین رابطه به سرمایهگذاری 7 میلیارد دلاری شركت ملی پالایش و پخش در گذشته اشاره كرد و افزود: این شركت به نیابت از دولت این میزان سرمایهگذاری را در طرحهای پالایشگاهی از جمله پالایشگاه تهران، آبادان و غیره انجام داده و شایسته است كه این شركتها هرچه سریعتر مطابق با ابلاغیهای كه اعلام شده عمل كرده و طرحهای بهبود كیفیت خود را تكمیل كنند.
خسارت ناشی از قطع گاز به پتروشیمیها پرداخت میشود
معاون وزیر نفت از پیشنهاد تعیین فرمول قیمت گاز مصرفی پتروشیمیها خبر داد و گفت: چنانچه به دلیل اجبار (قطع گاز)، تولید واحدهای پتروشیمی دچار مشكل شود لازم است خسارت آنها در قالب آییننامه پرداخت شود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نفت منصور معظمی با اشاره به این كه وزارت نفت معتقد است فرمول قیمت گاز مصرفی واحدهای پتروشیمی برای یك مدت طولانی مثلا حداقل 10 سال تغییری نكند، افزود: براساس فرمول پیشنهادی وزارت نفت، قیمت خوراك گاز مصرفی پتروشیمیها نسبت به قیمت جهانی هر خانواده از محصولات این پتروشیمیها تعیین خواهد شد.
وی افزود: این موضوع بستگی به تولید واحدهای پتروشیمی دارد كه از گاز طبیعی بهعنوان خوراك برای تولید اوره، آمونیاك، متانول، پروپلین، الفین و غیره استفاده خواهند كرد.