به گزارش «فرصت امروز»، تبدیل 60 درصد نفت کوره به بنزین مرغوب در پالایشگاه اصفهان، موضوعی بود که میرعلی اصغر ساجدی، مدیرعامل شرکت مهندسی و ساختمان نفت روز گذشته در جمع خبرنگاران از آن خبر داد. این طرح که از طرحهای مهم این پالایشگاه است با هزینه بیش از دو میلیارد دلار توسط بخش خصوصی اجرایی خواهد شد.
به گفته ساجدی قرار است با احداث واحدهایی چون RFCC، ته مانده خوراک سنگین در پالایشگاه شکسته و بهجای نفت کوره به بنزین و محصولات سبک دیگر تبدیل شود. این طرح که از سنوات گذشته آغاز شده تنها به دلیل تامین هزینههای آن متوقف شده است. مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران در ادامه با اشاره به اینکه ٩٦ هزار بشکه نفت کوره پالایشگاه شازند به بنزین مرغوب و سایر محصولات سبک تبدیل میشود، گفت: با اجرای پروژه ٣٥ واحدی در قالب فاز دوم پالایشگاه شازند، این شرکت یکی از پالایشگاههای مدرن دنیا محسوب میشود.
ارتقای استاندارد نفت گاز تولیدی پالایشگاه اصفهان
ساجدی درباره طرحهای پالایشگاه اصفهان، اظهار کرد: سه طرح مهم این پالایشگاه به علت عدم همکاری بخش خصوصی در چهار سال گذشته کاملا متوقف شده بود. طرح جامع شامل ساخت یک واحد ٨٠ هزار بشکهای CDU، LPG و واحدهای جنبی آن به علت وجود برخی مشکلات متوقف مانده بود که با تلاش بسیار این طرح در حال اجراست. همچنین در طرح دوم که زیست محیطی است، استاندارد نفت گاز تولیدی این پالایشگاه به یورو پنج ارتقا خواهد یافت. پیشبینی مالی اجرای این طرح ٦٥٠ میلیون یورو است و در منتهی الیه پالایشگاه اجرا خواهد شد.
وی از تکمیل ساخت برخی مخازن این طرح خبر داد و گفت: ظرف هشت ماه آینده کل ٦٥ مخزن مورد نیاز پروژه ساخته و به بهرهبرداری خواهد رسید.گرچه امیدواریم با ابلاغ جدید هیاتمدیره و رفع مشکلات مالی، اجرای این پروژه زیست محیطی بهزودی آغاز شود. او درباره اجرای فاز سوم این طرح جامع که همان تولید بنزین و فرآوردههای سبک از نفتکوره است گفت: این پروژه بزرگتر است و فعالیت بیشتری میطلبد.
ساجدی همچنین در این نشست درباره پالایشگاه آبادان تصریح کرد: برای اجرای طرح تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان، منتظر منابع مالی طرح نشدیم و اقدامهای اولیه طرح را آغاز کردهایم. مهندسی تفصیلی طرح تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان در حال انجام و به محض رفع مشکلات تامین مالی آن از خط اعتباری چین، وارد مرحله خرید و اجرا میشود.
ساجدی با اشاره به اینکه تامین مالی از خط اعتباری چین یک پروسه طولانی مدت است و در حال حاضر ٢٠ طرح منتظر نهایی شدن این فاینانس است، تاکید کرد: در آخرین مذاکره با طرف چینی به نتایج خوبی دست یافتهایم. شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت، مهندسی زودهنگام خود را برای اجرای این طرح ملی آغاز و در قراردادی با شرکتهای داخلی به مهندسی تفصیلی آن اقدام کردهایم تا به محض برطرف شدن مشکل تامین مالی از خط اعتباری چین آمادگی برای اجرای پروژه وجود داشته باشد.
واگذاری پروژههای خاتمالانبیا
ساجدی درباره قرارداد شرکت ملی پالایش و پخش با قرارگاه خاتمالانبیا در سال ١٣٨٩ نیز به خبرنگاران اعلام کرد: دو طرح ساخت خط لوله سبزآب-ری و خط لوله فرآورده آبادان-ری قرار بود توسط قرارگاه خاتم اجرا شود. نوع این قرارداد EPCF تعریف شده بود تا براساس آن تامین مالی طرح توسط قرارگاه انجام شود که به دلیل وجود برخی مشکلات بانکی پروژه متوقف ماند. در همین راستا این دو طرح از سوی شرکت ملی پالایش و پخش به شرکت ما واگذار شد تا از محل اجرای بند (ک) قانون برنامه پنجم توسعه، تامین مالی شود.
به گفته مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت، مجوز اجرای طرح به پیمانکاران داده شده است و اوایل آذرماه امسال کار اجرای دو پروژه آغاز خواهد شد. البته این شرکت در بخش پالایشگاهی طرحهای افزایش کمی، کیفی و زیست محیطی در پنج پالایشگاه کشور را نیز در دست اجرا دارد.
مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت با اشاره به تغییرات اساسنامه این شرکت تاکید کرد: این شرکت میتواند همزمان پروژههای دولتی، بخش خصوصی و حتی سایر شرکتها مانند پتروشیمی را اجرا کند. البته تامین مالی طرحها بهعنوان یک عامل مهم در اجرای مطلوب یک پروژهاند که عدم تامین مالی به موقع خسارت زیادی به پروژه وارد میکند. از این رو باید از چگونگی تامین منابع مالی اطمینان داشته باشیم.
وی همچنین از طرحهای توسعه اسکله شهید رجایی /فولاد، اقدامات اسکلههای نفتی جدید بندرعباس و طرح ساماندهی بندر صادراتی ماهشهر اطلاعی را به خبرنگاران داد.