محمدعلی محمدی، مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی در نشست خبری سیزدهمین همایش جایزه ملی تعالی سازمانی با موضوع چابکی و تابآوری در شرایط پس از تحریم درباره فرآیند انجام این کار اظهار کرد: اعطای این جایزه از سال 1382 شروع شده است. هدف از برگزاری این همایش و طراحی این جایزه همیاری سازمانها و شرکتهایی است که علاقهمند به قرارگیری در مسیر توسعه و بهبود مستمر هستند که با استقبال خوبی از سوی سازمانهای بزرگ و متوسط روبهرو شد. در طول این سالها 13 بار این همایش برگزار شده که در این مدت 1200 بار ارزیابی برای 600 سازمان صورت گرفت.
او در ادامه با بیان اینکه سازمانها علاقهمند هستند که از دو موضوع عملکرد، قابلیتها و توانمندیهای سازمان مطلع باشند، افزود: هنگامی که از ارزیابی یک سازمان سوال میشود دو وجه عملکرد و قابلیتها و توانمندیهای سازمانی مدنظر است. معمولا در ادبیات ارزیابی بیشتر بررسی و ارزیابی عملکرد سازمان مورد بررسی قرار میگیرد. سازمانها بیتردید براساس عملکردشان میتوانند قضاوت کنند که آیا عملکرد آنها متناسب با تواناییشان هست یا خیر؟ زیرا یک شرکت میتواند تواناییهای خوبی داشته باشد اما عملکرد مناسبی نداشته باشد. همه شرکتها علاقهمندند تا از کیفیت عملکرد خود مطلع باشند که یکی از راههای اطلاع از این موضوع، شرکت در جایزه تعالی سازمانی است تا توانمندیها و عملکردهای آنها مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد.
مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی با ذکر این موضوع که یکی از سوالهای جدی سازمانها این است که با توجه به عملکرد نامناسب من، اصلاح و بهبود عملکرد را از کجا شروع کنم؟ ادامه داد: مدل تعالی میتواند به اینگونه سازمانها کمک بسزایی داشته باشد زیرا تفاوت مدل تعالی با مدل اندازهگیری در این است که مدلهای اندازهگیری بهبود عملکرد را نشان میدهند، درحالیکه مدل تعالی سازمانی با رصد و ریشهیابی علل عملکرد بنگاه، ارزیابی قابلیتها و توانمندیها و توانمندسازی یک بنگاه را مورد ارزیابی قرار میدهد که اگر بهدرستی صورت گیرد، میتواند کمک بسزایی در بهبود عملکرد سازمان و یافتن علل این ضعف را داشته باشد.
اعطای جایزه تعالی به سازمانها در 80 کشور دنیا
همچنین در این نشست مهدی اسماعیلیرخ، مدیر مرکز تعالی سازمانی سازمان مدیریت صنعتی درباره همایش اظهار کرد: برای کمک به رشد اقتصادی کشور نیازمند چارچوبهایی هستیم که با ارتقای نظامهای مدیریتی سازمان عملکرد این سازمانها بهبود یابد که درنهایت منجر به رشد اقتصادی مورد انتظار ما شود. حدود 80 کشور دنیا از این چارچوب استفاده میکنند و فرآیند فعالیت این چارچوب بهگونهای است که با معرفی الگوی تعالی سازمانهای سرآمد نسبت به ارزیابی سایر سازمانها اقدام میشود. عملکرد سازمانها و بنگاههای اقتصادی براساس میانگیندرصد رشد سالانه و میزان امتیاز متوسط در طول سالهای اخیر مورد سنجش قرار میگیرد. تاکنون از نظر میانگین رشد بیشترین رشد سالانه به بخش غذا و دارو و سلامت با 22 و 20درصد اختصاص دارد و صنایع معدنی و بانکها نیز بیشترین متوسط امتیاز را در طول 13 سال گذشته کسب کردهاند.
اسماعیلیرخ ادامه داد: در این همایش تندیس بلورین به سازمانهایی که بین 450 تا 550 امتیاز کسب میکنند و تندیس سیمین به سازمانهایی که بین 550 تا 650 امتیاز کسب میکنند، اعطا میشود به سازمانهای با امتیاز بالاتر از 650 تندیس زرین تعلق میگیرد. البته لازم به ذکر است که به تعدادی از بنگاههای اقتصادی با امتیاز کمتر از 450 تقدیرنامه اعطا میشود. اما در سال جاری سه تندیس سیمین، شش تندیس بلورین و 35 تقدیرنامه به سازمانهای شرکتکننده اعطا میشود و متاسفانه در سیزدهمین همایش هیچ شرکتی نتوانست تندیس زرین دریافت کند.
به گزارش «فرصت امروز» سیزدهمین همایش جایزه ملی تعالی سازمانی با موضوع چابکی و تابآوری در شرایط پس از تحریم در روز سهشنبه، 4 اسفند 1394 برگزار خواهد شد.