مدیر گروه جانوری دانشکده علوم طبیعی دانشگاه تبریز گفــت: میــزان تلفــات در مرغـــداریهای ایــران 5/10 درصد گزارش شده در صورتی که در کشورهای توسعهیافته و استاندارد جهانی این آمار دو تا سه درصد است. سیدمهدیبانانخجسته در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: مرغداری، صنعت حساسی نسبت به پرورش دام است، چون تلفات مرغداری در قیاس با دامداری بیشتر است.
بانانخجسته با اشاره به یکی از مهمترین بخشهای زیرساختی در صنعت مرغداری تشریح کرد: استانداردسازی وسایل نقلیه در حملونقل جوجه، مرغزنده و تخممرغ از مهمترین بخشهای زیرساختی در صنعت مرغداری است. مدیر گروه جانوری دانشکده علوم طبیعی دانشگاه تبریز یادآور شد: ساختار سنتی و قدیمی از عوامل اصلی در کاهش راندمان تولید است که با اعمال تغییرات، تلفات در مرغداریها کاهش مییابد چون تهویه، تصفیه هوا و ضدعفونی به شکل استاندارد تنظیم میشود.
وی با اشاره به مزایای کنترل بیماری و افزایش تولید افزود: کنترل بیماریها نیز در کاهش تلفات و افزایش تولید نقشی تاثیرگذار دارد، در حال حاضر ارتباط خوبی بین سازمان دامپزشکی و مرغداریها برقرار است و اکثر مرغداریها مسئول فنی دارند و دامپزشک بر بهداشت، بیماریها و تغذیه نظارت دارد ولی باز هم کار برای انجام زیاد است. مدیر گروه جانوری دانشکده علوم طبیعی دانشگاه تبریز گفت: واکسیناسیون، نابودسازی و از بین بردن محصولات مرتبطی که در اشاعه بیماریها نقش دارند در برطرف شدن بیماریهای شایع نقشی بنیادین دارند. وی گفت: ضایعات خوراک یا دان مرغ زیاد است. رطوبت زیاد در دانخوریها کپکزدگی دان و آلودگی به قارچ را در پی دارد.