سنا - با توجه به نزدیک شدن پایان مجلس نهم، اصلیترین کاری که نمایندگان میتوانند برای تقویت بازار سرمایه و رفع مشکلات پیشروی آن انجام دهند، تقویت جایگاه بازار سرمایه در برنامه ششم توسعه است. ارسلان فتحی پور، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان مطلب فوق گفت: سهم بازار سرمایه در اقتصاد کشور به نسبت سالهای گذشته زیاد شده اما هنوز نتوانسته نقش خود را در اقتصاد کشور به درستی ایفا کند.
وی اظهار داشت: بازار سرمایه وقتی موفق است که بنگاهها و فعالان اقتصادی برای تأمین مالی به جای مراجعه به بانکها منابع مورد نیاز را از بورس تأمین کنند. این نماینده مجلس با بیان اینکه باید سرمایههای کوچک خانوادهها به سمت بازار سرمایه سوق داده شود، گفت: عدم ثبات نسبی و نوسانات شدید که اعتماد مردم را از بورس سلب میکند میتواند جایگاه بازار سرمایه را در بین عموم مردم دچار خدشه کند این در حالیاست که بورس یکی از ابزارهای تعادل بخش در نظام اقتصادی کشورهاست.
وی با اشاره به برخی قوانین از جمله قانون اجرای سیاستهای اصل 44 و قوانین رفع موانع تولید رقابتپذیر گفت: به کمک این قوانین بورس میتواند جهش مناسبی داشته باشد اما هنوز با جایگاه مطلوب فاصله دارد بنابراین باید برای دوران پساتحریم برنامه مدونی وجود داشته باشد تا زمینه رونق بدون تورم ایجاد شود.
فتحیپور با بیان اینکه با نزدیک شدن به پایان دوره نهم مجلس فرصت چندانی برای رفع مشکلات قانونی وجود ندارد، گفت: کمیسیون اقتصادی آمادگی دارد به کمک نمایندگان سازمان بورس روی احکام مورد نیاز بازار سرمایه در برنامه ششم توسعه بررسی تخصصی انجام دهد تا احکام مدونی برای برنامه ششم تصویب شود که در جهت رونق بازار سرمایه از آن استفاده شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه بررسی لایحه یا طرح در مدت باقیمانده از عمر مجلس نهم بسیار زمانبر است امیدواریم اصلاح قوانین در مجلس آتی مورد توجه نمایندگان قرار گیرد. فتحیپور خاطرنشان کرد: کمیسیون اقتصادی از هیچ اقدامی برای تقویت بازار سرمایه دریغ نمیکند تا وضعیت بازار سرمایه بهبود یابد که باعث بیاعتمادی نشود.