رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: سه چالش تغییر اقلیم و گرم شدن کرهزمین، کمبود آب شیرین و بیابانزایی از مسائل مهم و مشکلات دنیای امروز است. خداکرم جلالی افزود: تغییر اقلیم به علت بالا رفتن گازهای گلخانهای ازجمله گاز کربنیک CO2 موجب بههمریختگی تعادل اکوسیستم کرهزمین شده است. رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه میزان گازهای گلخانهای قبل از انقلاب صنعتی تا 10 هزار سال قبل موجب PPM270 بوده است، گفت: با وقوع انقلاب صنعتی گازهای گلخانهای به حدود PPM 400 رسیده و با ادامه وضع موجود پیشبینی میشود که این گازها تا پایان قرن حاضر به حدود PPM 600 برسد.
جلالی اظهار داشت: بخش مهم به تعادل رساندن گازهای گلخانهای در دریا و اقیانوسها و حدود 20 درصد آن در جنگلها و مراتع اتفاق میافتد، ولی با توجه به تخریب جنگلهای دنیا در سالیان اخیر این تعادلبخشی در میزان تولید و دریافت گاز CO2 با مشکل مواجه شده است. به گزارش فارس، رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری تصریح کرد: باوجود کاهش سطح جنگلها در دنیا تولید گازهای گلخانهای با مصرف سوختهای فسیلی و آلایندهها در زندگی صنعتی افزایش یافته و براساس آمار درحالیکه جمعیت دنیا در قرن بیستم چهار برابر شد مصرف سوختهای فسیلی 15 برابر و تولید گازکربنیک هم 17 برابر شد، بنابراین توجه به طبیعت یکی از مهمترین مولفهها در تعادلبخشی به گازهای گلخانهای است.
جلالی بیان داشت: سه کارکرد حفظ خاک، آب و ترسیب کربن جنگلها و مراتع موضوع مهمی است که باید عالیترین مقام استانها به آن توجه داشته باشند. مسئله منابع طبیعی مربوط به حوزه یک سازمان و یک وزارتخانه نیست و اساس توسعه پایدار است. جــلالــی تصریــح کــرد: جامعنگری و هماهنگی در حوزههای آبخیز، حفاظت از منابع طبیعی پایه و ارتقای فرهنگ منابع طبیعی، جلب مشارکت مردم و بهرهبرداری پایدار از منابع، پیشگیری از تخریب سرزمین و بیابانزایی از استــراتــژیهـای سازمان است. وی افزود: در رسیدن به توسعه پایدار و رسیدن به جامعه متوازن باید شاخصهای توسعه انسانی، اقتصاد آنها و محیطزیست و منابع طبیعی را در نظر بگیریم.
رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری در مورد برنامههای راهبردی سازمان در برنامه ششم گفت: افزایش ضریب حفاظت به میزان 30درصد، عملیات آبخیزداری و آبخوانداری در سطح 14میلیون هکتار، اجرای طرح جنگلکاری اقتصادی به میزان 2.5 میلیون هکتار و احیای جنگلهای زاگرسی در سطح 1.2 میلیون هکتار از جمله برنامههای راهبردی سازمان در برنامه ششم توسعه است. وی به برنامههای راهبردی سازمان جنگلها اشاره کرد و بیان داشت: اجرای طرحهای مرتعداری به میزان 10 میلیون هکتار، اجرای طرحهای مقابله با بیابانی شدن به میزان سه میلیون هکتار، اجرای طرح توسعه گیاهان دارویی در سطح 15 هکتار نیز از دیگر برنامههای توسعهای این سازمان در برنامه ششم توسعه است.