شواهد بسیار زیادی وجود دارد كه نشان میدهد تعلق كاری كاركنان، روی عملكرد سازمانی در حوزههای كلیدی مانند میزان فروش، رضایت مشتریان، نوآوری و نرخ خروج كاركنان اثرگذار است. بنابراین بهعنوان یك مدیر، باید فعالیتهایی را تعریف كنید تا تعلق كاری كاركنان را افزایش دهید، این فعالیتها باید در چارچوب استراتژیهای سازمان قابل اندازهگیری باشد. در ادامه فعالیتهایی را مطرح میكنیم كه میتوانند تعلق كاری كاركنان را افزایش دهند.
١-كاركنان را در فرآیند برنامهریزی شركت دخالت دهید. هر شش ماه یكبار باید جلسات منظمی با كاركنان خود ترتیب دهید و روند پیشرفت شركت را با آنها به اشتراك بگذارید. از آنها بخواهید با توجه به وضعیت و روند شركت، برنامهریزی كنند.
٢-یك سیستم تسهیمدانش ایجاد كنید. یكی از معضلات خروج كاركنان از سازمان، مفقود شدن اطلاعات ضروری و لازم است كه با خروج كاركنان اتفاق میافتد. وجود یك سیستم تسهیمدانش بهترین محرك برای افراد است تا در فعالیتهای سازمانی درگیر شوند و همین موضوع باعث نگهداشت دانش در سازمان میشود.
٣- از لحاظ مالی با كاركنان شفاف باشید. دستاوردهای مالی شركت را به اطلاع كاركنان برسانید. به این صورت، افراد نتیجه تلاشهای خود را بهصورت واضح درك کرده و برای موفقیت بیشتر شركت تلاش میكنند.
٤-فرصتهای یادگیری برای كاركنان ایجاد و آنها را تشویق كنید تا به توسعه فردی خود بپردازند. نیازهای آموزشی آنها را مبتنی بر شغل بشناسید، برایشان برنامهریزی آموزشی انجام دهید و چند ساعتی را در هفته به آموزش آنها اختصاص دهید.
٥- نوآوری و خلاقیت را ترویج دهید و تشویق كنید. اگر كاركنان شما ایدهای میدهند، حتما از آن استقبال كنید، در موردش حرف بزنید و تیمی برای اجرایی كردنش تشكیل دهید.
٦- موفقیتهای كاركنان را جشن بگیرید. اگر شخصی یا تیمی كاری یا پروژهای را با موفقیت به اتمام رسانید، حتما آن را جشن بگیرید و این موفقیت را به دیگران نیز اعلام كنید.
٧- به آنها بازخورد داده و اجازه دهید آنها نیز به شما بازخورد دهند. بازخورد دادن به كاركنان به شیوهای اشتباه میتواند بسیار مخرب باشد. از طرفی فرصتآفرینی كنید تا آنها بتوانند نظراتشان را راجع به سبك مدیریتی شما و امور محوله به آنها به راحتی با شما در میان بگذارند.
٨- به كاركنان احترام بگذارید و رفتار محترمانه با آنها داشته باشید. كاركنان با كسب احترام، متعهد میشوند.
٩-گروههای كاری تشكیل دهید. افراد با حضور در تیمها، انگیزههای كاری بالایی پیدا میكنند. حس مفید بودن، تعلق كاری را افزایش میدهد.
١٠- مسیر شغلی برای افراد ترسیم كنید، با مشاركت خود افراد، مشخص كنید كه آنها در شغل خود چگونه پیشرفت خواهند كرد، نقاط قابل بهبودشان را تعیین و آنها را ترغیب كنید تا در مسیر بهبود خود برنامهریزی کنند.
* دانشجوی دکترای مدیریت آموزشی