حامد ساجدی، مدیرعامل شرکت پیشگامان امین پاسارگاد (شناسا) عوامل کلیدی پیشبرد اقتصاد را شامل نیروی کار و سرمایه، دانش و فناوری و کارآفرینی دانست و افزود: تغییرات فناوری و نوآوری، استانداردهای بالای آموزش، تعلیم و تربیت، فراهم بودن زیرساخت های کارا و محیط مناسب از ویژگی های اقتصاد مقاومتی است.
وی با اشاره به خروج سرمایه های انسانی از کشور، ارزش این سرمایه ها را میلیاردها دلار خواند و افزود: متاسفانه در بحث نوآوری های جهانی رتبه خوبی نداریم و با اینکه ظرفیت هایی در کشور وجود دارد اما در برخی حوزه ها خیلی غفلت کرده ایم؛ به عبارت دیگر در زنجیره تولید دانش، برخی حلقه ها را نادیده گرفته ایم.
استادیار گروه الکترونیک دانشکده فنی دانشگاه شاهد ادامه داد: برای داشتن حرف در حوزه اقتصاد دانش بنیان باید نگاه جدی به خلق بازار، کشف نیاز و توسعه نوآوری برای پاسخ به نیازها داشته باشیم. ساجدی تاکید کرد: در کشورهای در حال توسعه، تعادل بین دانش و فناوری و نیازهای داخلی، مهم ترین عامل در افزایش دانش های معیشتی است.
وی به شرایط اکوسیستم کارآفرینی در آمریکا اشاره کرد و افزود: انضباط بخشی به سیاست های بودجه ای، کاهش مخارج عمومی، اصلاح مالیاتی، آزادسازی تجاری، خصوصی سازی واقعی بنگاه های دولتی، حمایت ویژه از حقوق مالکیت فکری، بهبود فضای سرمایه گذاری، ارتقای تحصیلات و توسعه فناوری از جمله این شرایط است.
مدیرعامل شناسا با بیان این نکته که کارآفرینی در واقع مدیریت است، ادامه داد: کارآفرینی نوع خاصی از مدیریت در شرایط عدم اطمینان و ریسک را می طلبد. به گفته وی، به کارآفرینی باید به عنوان یک فعالیت در همه سازمان هایی که رشد آینده شان در گرو نوآوری است نگریسته شود که به این جنبه از کارآفرینی، کارآفرینی سازمانی گفته می شود.
ساجدی با تاکید بر این نکته که کسب و کارهای نوپا صرفا برای ایجاد پول نیستند و آنها باید پایدار بمانند، اظهار داشت: سوق دادن استعداد نخبگان به توسعه ایده هایی در جهت رفع نیاز و مشکلات پنهان و بی پاسخ جامعه و صنعت، ضروری است.
وی با اشاره به این نکته که هنوز شرکت ها و مراکز دانش بنیان کشور با بازار مصرف این محصولات آن گونه که باید ارتباط ندارند، بر ضرورت ایجاد حلقه واسط برای ارتباط بین این شرکت ها و بازار مصرف تاکید کرد.