حدودا اواخر سال 93 بود که بحث تشکیل شورای مشترک آهن و فولاد مطرح شد اما از آن زمان تاکنون از تشکیل این شورا خبری به گوش نرسیده است. قدیر قیافه، رئیس انجمن سنگ آهن ایران درباره سرنوشت تشکیل این شورا و حال و هوای این روزهای بازار سنگ آهن به گفتوگو پرداخت که در ادامه آن را میخوانید:
سرنوشت تشکیل شورای مشترک آهن و فولاد به کجا رسید؟
این موضوع در اواخر سال 93 مطرح شد و بحثها و جلسههای زیادی درباره تشکیل آن صورت گرفت که به توافق در این زمینه منجر شد اما اینکه بهشکل یک شورای مستقل ثبت شده و آماده فعالیت باشد،عملی نشد. اما جلساتی به مانند یک شورای فعالان حوزه سنگ آهن و فولاد تشکیل شد که به گفتوگو و تبادل نظر فعالان این زنجیره منجر شد و نتایج خوبی به دنبال داشت.
در حال حاضر هم این جلسهها برگزار میشود؟
به صورت منظم خیر. اما به فراخور شرایط و نیاز این جلسهها برگزار میشود.
از این جلسهها به نتیجهای مثبت وتاثیرگذار بر بازار دست یافتهاید؟
به طور حتم تشکیل این جلسهها و استفاده از خرد جمعی بر شرایط بازار تاثیر دارد و میتواند به حل مشکلات این زنجیره کمک زیادی داشته باشد.
شرایط بازار سنگ آهن در سال جدید و در دوران پسابرجام چگونه است؟
اجرای برجام بر شرایط بازار سنگ آهن تاثیر جدی نداشت، زیرا عمدهترین مشتری سنگ آهن ایران کشور چین است اما اتفاقی طی چند ماه گذشته رخ داد که با توجه به سیاستهایی که دولت چین اعلام کرد فولاد و سنگ آهن با افزایش قیمت مواجه شدند.
پیشبینی شما از بازار سنگ آهن در آینده چیست؟
در حال حاضر، سنگ آهن در کانال 50 دلاری قرار دارد که پس از تجربه نوسانات زیادی طی چند ماه اخیر بر قیمت 50 دلاری باقی مانده و امیدواریم که با کاهش مجدد مواجه نباشیم و از نظر من تا یک سال آینده با روند افزایشی مواجه نخواهیم بود و تنها شاهد نوسان قیمتها بین 50 تا 40 دلار خواهیم بود.
اما متاسفانه هیچ یک از این تغییرات کمکی به بازگشایی معادن سنگ آهن که از مدار خارج شده بودند نکرد، زیرا عمده محمولههایی که طی این مدت اخیر صادر شد ،از جمله محصولات دپو شده بود که در محل معادن سنگآهن و بنادر صادراتی ایران وجود داشت.
آخرین قیمت آهن در بازار
آخرین قیمت میلگرد در بازار
ارتباط با نویسنده : sanazkolahdooz@yahoo.com