روز گذشته شاخص بورس با کاهش 100.8 واحدی به کانال 63 هزار واحدی وارد شد و سطح 63950 واحد را لمس کرد. بازار بورس و فرابورس با ارزش معاملات به ترتیب 57.5 میلیارد تومان و 138.1 میلیارد تومان به کار خود پایان دادند. روز گذشته شرکت بورس اوراق بهادار در پیشبینی سال 94 خود به افزایش 51 درصدی درآمد ناشی از افزایش ارزش معاملات در بازار بورس اشاره کرده است. بر این اساس سود هر سهم پس از کسر مالیات افزایش 21 درصدی نسبت به سال گذشته داشته است. این پیشبینی نگاه مثبت مدیران اجرای بازار سرمایه را به چشمانداز آینده بازار نشان میدهد.
در بخش صنایع و معادن، معاون برنامهریزی وزیر صنعت، معدن و تجارت از پیشبینی رشد اقتصادی سه درصدی در سال جاری خبر داد و پیشبینی کرد که در بخش صنعت و معدن رشد پنج تا شش درصدی را شاهد باشیم. به نظر میرسد، دولت راهکارهایی را برای خروج از رکود همزمان با کنترل تورم را در پیش گرفته است. در بازار نفت، شمار دکلهای نفتی با کاهش 33عددی به 986 دکل رسید، که کمترین میزان خود از 12 دی ماه به شمار میآید. ایالات متحده در چهار ماه گذشته به دلیل کاهش بهای نفت بیش از یکسوم دکلهای حفاری خود را کاهش داده است. این خبرها تاثیر روانی مثبتی بر روند قیمت نفت خواهد داشت.
شرکت ملی مس ایران پیشبینی سال 94 را با کاهش 18 درصدی نسبت به سال گذشته ارائه کرد. در بودجه سال 94 شرکت ملی مس ایران، نرخ هر تن کاتد 5500 دلار و نرخ تسعیر 3400 تومان در نظر گرفته شده است. بر این اساس سود خالص بهازای هر سهم 271 ریال پیشبینی شده است. در صنعت برق، روز گذشته معاون اول رییسجمهور در حاشیه چهاردهمین همایش ملی حمایت از حقوق مصرفکننده گفت: مجلس در سال جاری اجازه افزایش ٣٧ درصدی قیمت برق را داده بود که دولت برای مصارف خانگی و کشاورزی ١٠ درصد و برای سایر مصارف ٢٠ درصد اعمال کرد. میتوان امیدوار بود، با افزایش نرخ برق و واقعی شدن این انرژی استراتژیک توسعه در حوزه برق ادامه پیدا کند.
به نظر میرسد، این روزها بازار سرمایه در انتظار خبرهای مثبتی است تا تغییر روند را در بازار تجربه کند. خبر مثبتی که بتواند گوشهای از حجم نقدینگی عظیم در کشور را به سمت بازار سرمایه جذب کند.
* کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه