امیر قدیمینژاد، رئیس اتحادیه بنکداران و طاقهفروشان پارچه در گفتوگو با «فرصت امروز» درباره مشکلات این صنف در شرایطی فعلی اقتصاد کشور توضیحاتی را ارائه داد که میخوانید:
مالیات بر ارزش افزوده صنف شما را هم با مشکلاتی مواجه کرده یا خیر؟
به طور حتم، مالیات بر ارزش افزوده باعث تورم شده و برای تولیدکننده، بهصرفه نیست، زیرا تولیدکنندگان صلاح میدانند نقدینگی خود را به خرید پوشاک خارجی اختصاص دهند. اگر نگاه دقیقی به این روند داشته باشیم، ارزش افزوده از ریسندگی شروع میشود و به کالای نهایی میرسد که یک چرخه است که همه این چرخه باید شامل مالیات بر ارزش افزوده شود اما متأسفانه اینگونه نیست که همین موضوع باعث ایجاد تورم و افزایش قیمت 30 تا 40 درصدی پوشاک میشود.
اخیرا دیده شده که با ورود بیرویه پوشاک روبهور هستیم، اتحادیه اقدامی برای مبارزه با این موضوع دارد؟
صنعت نساجی باید قدرتمندترین صنعت در کشور باشد. در تمام دنیا بر این باورند که اگر بخواهند رشد اقتصادی داشته باشیم، باید در درجه نخست به صنعت کشاورزی توجه داشته باشند، سپس برای رونق در صنعت نساجی تلاش کنند. اما در کشور ما نه تنها این صنعت مورد حمایت نیست، بلکه مورد نامهربانیهایی از سوی دولت قرار گرفته است و از طرفی عدم جلوگیری از واردات پوشاک موجب نابودی این صنعت است.
وضعیت فعلی بازار صنف اتحادیه بنکداران و طاقه فروشان پارچه به چه صورت است؟
در حال حاضر بازار دچار رکودی جدی است و فروش اقساطی تنها عاملی است که باعث سرپا ماندن نسبی این صنف شده است. از طرفی باید به این نکته توجه داشت که نابودی صنعت نساجی تنها به دلیل بیدرایتی مسئولان است.