«وی بین ژانگ»، یک مهندس تحقیقاتی میگوید: چند سال پیش سیستم پارک کردن اتوماتیک یک انقلاب در تکنولوژی بود، اما اکنون یک گزینه استاندارد در برخی مدلهای خودرو است و به همین دلیل باور دارم ما شاهد ماشینهای بدون راننده در آیندهای نزدیک خواهیم بود. ما هماکنون شاهد ماشینهایی هستیم که میتوانند مسیر حرکت خود را حفظ کنند و در مواقع لازم ترمزهای ضروری بزنند. براساس مطالعاتی که توسط سیستم حملونقل هوشمند (ITS) شده، پیشبینی میشود که بازار رانندگی خودکار (Self Driving) تا پنج سال آینده تا 33.98میلیارد دلار رشد داشته باشد.
در ماه آگوست، موسسه مهندسان برق و الکترونیک (IEEE) جلسهای را در رابطه با آینده و کاربرد ماشینهای بدون راننده به میزبانی دانشگاه کالیفرنیا جنوبی برگزار کردند. تمامی متخصصان حاضر در جلسه بر سر این موضوع که این تکنولوژی تا سال 2030 مورد استفاده گسترده قرار خواهد گرفت توافق داشتند، اما به وضوح اعلام کردند که هنوز چند موضوع هست که قبل از به وقوع پیوستن این تکنولوژی باید به آن اشاره شود.
در جواب به این موضوع، موسسه مهندسان برق و الکترونیک یک نظرسنجی بین هم مهندسان و هم مردم عادی انجام دادند تا یک ایده کلی در رابطه با این تکنولوژی داشته باشند. نتایج نشاندهنده نگرانی اندک مردم است.
ارقام دروغ نمیگویند
براساس این نظرسنجی، اکثر پاسخدهندگان نگران امنیت کودکان خود بودند. بیش از 70درصد کسانی که در این نظرسنجی شرکت کرده بودند اعلام کردند: از اینکه یک خودروی مستقل و بدون راننده، فرزندان آنها را به مدرسه ببرد احساس خوبی ندارند. علاوه بر این، اکثرا بر این عقیده هستند که این تکنولوژی، مخصوصا حسگر نرمافزاری باید پیشرفتهتر شود تا بتوانیم این خودروها را امن تلقی کنیم.
همچنین شرکتکنندگان مایل بودند بدانند که اگر برای یک خودرو بدون راننده تصادفی رخ دهد، چه کسی مقصر است. به طور کلی، مردم شرکت سازنده نرمافزار را مقصر میدانند تا مالک خودرو. در پاسخ به اینکه این تکنولوژی در آینده چگونه مورد استفاده قرار خواهد گرفت باید بگوییم که طبق نظرسنجی در شبکههای اجتماعی افراد ترجیح میدهند که از این خودروها برای رفتن به سر کار استفاده کنند، در حالی که متخصصان معتقدند مردم میتوانند برای کارهای روزانه خود از آن استفاده کنند.
هر دو گروه تایید کردند که این تکنولوژی طی زمان به آرامی وارد بازار خواهد شد و آمریکا نخستین کشور پذیرنده این تکنولوژی است. همچنین آلمان و ژاپن هم به دنبال پذیرفتن این تکنولوژی هستند.
منبع: mashable