با بنگاه داري بانكها در این برهه زمانی موافق هستم. باید بنگاه داري بانکها صورت گیرد. ما باید آگاه باشیم که در چه وضعیت اقتصادی هستیم و موقعیت پیشرفت و توسعه ما چگونه است. با بنگاه داري بانکی است که میتوانیم محرکهای بزرگ اقتصادی را طراحی و ایجاد و سرمایه گذاری کنیم. اگر پاسخ روشن و منصفانهای به این سوال ها بدهیم که وضعیت اقتصاد امروز چیست؟ وضعیت رکود اقتصادی و بیکاری چگونه است؟ و چگونه میتوان با این بحرانها روبه رو شد؟ تنها به یک راهکار خواهیم رسید؛ بنگاه داري بانکها.
بنگاههایی که می توانند سرمایهگذاری کنند و بر مبنای بانکداری اسلامی یا بانکداری بدون ربا سرمایه گذاری های بزرگ از سوی بانکها انجام و سپس به مردم واگذار شود. برخی امروز اقتصاد ایران را با اقتصاد امروز آمریکا یا فرانسه مقایسه میکنند اما در نظر نمیگیرند که این کشورها در مقاطع زمانی مختلف تصمیمات مقتضی را گرفتند. تصمیم بر عملیاتی شدن بنگاه داري بانکها احتیاج امروز اقتصاد ایران است.
به عنوان مثال آنچه به عنوان بحران اقتصادی در آمریکا در سال های 2008-2007 رخ داد توسط بانکها نبود بلکه به خاطر فعالیتهایی بود که در بازار مالی رخ داد که در ایران به دلیل نوع بانکداری اسلامی و بدون ربا امکان پذیر نیست، پس چنین اتفاقی در بازار ایران توسط بانک ها رخ نمی دهد. احتیاجات اقتصاد ما متفاوت است همانطور که پیشرفت بازار پولی و سرمایههای ما متفاوت است. نگاهی به بانکداری در ژاپن نیر موید این نکته است که ترکیب و عملکرد بانکهای ژاپنی در اقتصاد نیز نقشی محوری است.
بانک ها به عنوان محور تعداد زیادی از بنگاههای اقتصادی عمل میکنند. امروز با توجه به نیاز اقتصادی ما با بنگاه داري بانکها میتوان به سرمایه گذاری، تامین و حفاظت از آن پرداخت.