ریيس اتحاديه چايکاران کشور با بيان اينکه حدود ۱۲۰ هزار تن از نياز کشور به چاي از طريق واردات تامين ميشود، گفت: بسياري از باغات چاي رها و به مخروبه جنگلي تبديل شدهاند و صنعت چاي روبه نابودي است. ايرج هوسمي در گفتوگو با مهر با بيان اينکه در ابتداي تشکيل دولت تدبير و اميد سعي و همت شد تا به چايکاري کشور توجه شده و اين صنعت از حالت رکود خارج شود، اظهار داشت: برخلاف اين امر به تدريج و بهويژه امسال اقدامات لازم از سوي وزارت جهادکشاورزي براي حمايت از اين صنعت صورت نگرفت و تا زماني هم که چاي مورد حمايت دولت نباشد، هيچ اقدامي نميتواند براي تقويت آن موثر واقع شود.
وي با اشاره به افزايش قيمت چاي در سال گذشته گفت: قيمت افزايشيافته بهاي واقعي چاي نبود و نرخ اين محصول بايد هر سال متناسب با نرخ تورم تغيير پيدا کند. نميشود قيمت همه محصولات از جمله گوشت، نان، قند، شکر و غيره گران شود اما بهاي چاي همان قيمت قبلي باشد.
ریيس اتحاديه چايکاران کشور با بيان اينکه کارمزد کارگر درحالحاضر چندين برابر شده است، افزود: قيمت چاي به نسبت دستمزد کارگر يک پنجم افزايشيافته است. هوسمي اضافه کرد: توليد چاي براي کشاورزان صرفه اقتصادي ندارد و بسياري از باغات رها و به مخروبههاي جنگلي تبديل شدهاند، بنابراين ديگر چيزي به نابودي چاي نمانده است، ضمن اينکه احياي باغات رها شده نياز به هزينه دارد. وي با بيان اينکه دولت امسال به کشاورزان براي ورود به باغ مساعده نداده است، گفت: تابستان گذشته نيز با خشکسالي روبهرو بوديم، کشاورزان کسب درآمدي نداشتند و دستشان خالي است.