تشکيل کميته ثبات بازار سرمايه و چنين کميتههايي در شرايط بحراني، ميتواند تاثير بسزايي در بازار داشته باشد اما بايد به اين نکته توجه کرد که حضور اين کميتهها در بازار به صورت مقطعي نباشد و بازار نيازمند حضور پيوسته آنهاست. اگر اين کميتهها به صورت مقطعي تشکيل شوند و تصميماتي بگيرند و اين تصميمات را به صورت مقطعي اجرايي کرده و سپس آن را رها کنند، بازار دوباره دچار مشکل ميشود. بازار نيازمند اين است که اين کميتهها در تمام شرايط حضور داشته باشند، چه در شرايط مثبت بازار و چه در شرايط منفي.
تشکيل کميتههاي کارشناسي بسيار تصميم بهجايي براي بازار خواهد بود، بنابراین، سرمايهگذاران انتظار دارند تا اين کميتهها برنامه طولانيمدتي ارائه دهند. از اين کميتهها انتظار ميرود تا همراه بازار باشند و برنامه طولانيمدت مشخصي درخصوص صنايع حاکم بر بازار وضع کنند تا سهامداراني که براي طولانيمدت وارد بازار سرمايه ميشوند، نسبت به بازدهي مورد نياز خود تصميمگيري کنند.
راهکارهاي اجرايي براي رونق بازار، شفافيت بيشتر است هر چه شرکتها اطلاعات شفافتري به بازار و سهامداران ارائه دهند، تصميمگيري براي سرمايهگذاري راحتتر ميشود. سهامداراني که نگران تغيير قيمت خوراک شرکتهاي پتروپالايشي نباشند به راحتي ميتوانند براي ورود به اين صنايع تصميمگيري کنند. خوشبختانه طي روزهاي اخير نرخ بازده بازار تقريبا به نرخ سود بانکي نزديک شد. در حالي که، وجود ارزش افزوده در بازار سرمايه مزيتي بزرگ در مقايسه با بانکهاست، بههرحال اميدوارم در هفتههاي آتي اين روند ادامه داشته باشد.
* مدیرعامل کارگزاری اقتصاد بیدار