رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: بازار خریدوفروش برنج بومی در حال خروج از رکود است.
علیرضا شعباننژاد در گفتوگو با ایسنا، درباره علت رکود بازار برنج در گیلان توضیح داد: واردات برنج در گذشته این مشکل را به وجود آورد. خوشبختانه با تدبیر دولت، تعرفه 10درصدی واردات برنج هماکنون به 40درصد رسیده است. پس از آذرماه تعرفه واردات برنج 22درصد خواهد شد. وی بیان کرد: درخواست گیلانیان این است در واردات برنج خارجی دقت و رقمهایی وارد کشور شود که جایگزین برنجهای بومی در سبد خانوارها نشود.
شعبان نژاد، یکی از دلایل رکود ناگهانی بازار را خرده پا بودن کشاورزی در گیلان عنوان کرد و گفت: به دلیل خرد بودن اراضی، کشاورزان کمتر برنجشان را در انبار نگهداری میکنند و از طرفی با توجه به درآمد کم کشاورزان خرده پا، تقاضا برای فروش برنج در این برهه از زمان زیاد است.
وی با اشاره به اینکه یک مرکز دیگر به مراکز خرید توافقی برنج در گیلان افزوده شده و هماکنون 19 مرکز موظف به خریداری برنج از کشاورزان با قیمت توافقی هستند، افزود: اجرای طرح خرید توافقی برنج، شالیکاران را از نگرانی درآورده است.
شعباننژاد خاطرنشان کرد: امسال بهرغم کم آبیها افزایش 5 تا 10درصدی تولید برنج در استان را شاهد بودیم. به طور معمول 730 هزار تن برنج سفید در گیلان تولید میشود. امسال تولید برنج سفید در گیلان به بیش از 750 هزار تن رسیده است.
وی با اشاره به اینکه شالیزارهای گیلان برنج 20میلیون نفر ایرانی را تامین میکنند، تصریح کرد: دولت در حمایت از این قشر زحمتکش از تولید تا فروش برنامه دارد. امسال با رکود بازار برنج در گیلان مواجه شدیم که در نتیجه این امر، بلافاصله دولت وارد شد و با خرید توافقی برنج، نگرانی را از برنجکاران کشور دور کرد.
شعباننژاد گفت: از 26شهریور سال جاری خرید توافقی برنج در گیلان آغاز شده، اما به کشاورزان توصیه میکنیم که برای فروش برنجهایشان عجله نکنند، زیرا بازار برنج در حال خروج از رکود است تا زمانی که نیاز باشد، مراکز خرید توافقی برنج حضور دارند پس کشاورزان نگران نباشند، زیرا برنج روی دستشان نمیماند.