جمعه, ۲۱ دی(۱۰) ۱۴۰۳ / Fri, 10 Jan(1) 2025 /
           
فرصت امروز
بازار آهن چین، قوانین بازی را تغییر داد

بازار آهن تا اردیبهشت سال آینده رونق می‌گیرد

9 سال پیش ( 1394/9/9 )
پدیدآورنده : ساناز کلاهدوز  

از بخش‌هایی که پس از جمع‌بندی مذاکرات ایران و کشورهای غربی انتظار رونق آن می‌رفت، صنایع معدنی از جمله فولاد، آهن و. . . بود اما اتفاق خاصی نیفتاد و همچنان رکودی جدی بر بازار فروش و تقاضای این محصولات حاکم است. از محمدرضا مرتضوی دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران دلایل رکود حاکم بر این بازار را جویا شدیم و وی اظهار کرد: در بازار فولاد در سطح جهانی اتفاقات خاصی رخ داده و قیمت سنگ آهن به یک‌سوم رسیده است و در ایران نیز علاوه بر این موضوع تاثیری که بازار از رکود جهانی می‌گیرد یک عامل دیگری برای رکود در بازار داخلی وجود دارد.

وی در این خصوص اظهارکرد: علاوه برکاهش شدید قیمت‌ها در بازار‌های جهانی و کند شدن اقتصاد چین، تعطیلی پروژه‌های عمرانی از جمله عوامل دیگری است که در روند کاهش تقاضای آهن در کشور تاثیر به‌سزایی دارد. در هیچ زمانی در ایران با کاهش بودجه‌های عمرانی مانند امروز مواجه نبودیم.

634246246357372464762473473724247437

دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در ادامه گفت: با توجه به اینکه درآمد 110میلیاردی نفتی به یک‌ششم کاهش یافته و از سویی پروژه‌های عمرانی کشور با تعطیلی روبه‌رو است، صنایع وابسته به ساخت‌و‌ساز با کاهش و رکود مواجه است. مرتضوی در ادامه درباره واردات آهن از چین با توجه به وجود مازاد عرضه در داخل کشور گفت: در چین کاهش یافته و برخی تجار واردات آهن از چین را به‌صرفه‌تر از خرید داخلی می‌دانند که از نظر من مشکل اصلی توقف خرید داخلی همین موضوع است.

وی در ادامه تصریح کرد: از نظر من تا اردیبهشت و خرداد 95 با خارج شدن از تحریم‌ها و برگشتن پول به داخل کشور می‌توانیم روی بودجه‌های جاری و رشد بودجه‌های عمرانی حساب ویژه‌ای باز کنیم تا تمام صنایع وابسته به سیکل تولید بازگردد.

افزایش صادرات، دلگرمی تولیدکنندگان در شرایط فعلی

محمد آزاد، رئیس هیات‌مدیره اتحادیه آهن‌فروشان تهران در گفت‌وگو با «فرصت امروز» درباره این موضوع اظهارکرد: آهن تولیدی در ایران از جمله آهن‌های مرغوب در جهان است اما به دلیل رکودی که در بازار مسکن و صنایع وابسته حاکم است باعث شده درخواست خرید نداشته و مازاد عرضه بر تقاضا داشته باشیم. وی ادامه داد: میزان تولید ما در این بازار به میزان سنوات گذشته است اما متاسفانه به دلیل رکودی که در صنایع وابسته حاکم است با کاهش جدی تقاضا‌ روبه‌رو هستیم که موجب‌ شده‌ درصد چشمگیری از تولید آهن ما در انبارها باقی بماند.

آزاد در ادامه درباره دلیل دیگر کاهش تقاضای خرید آهن افزود: علت دیگر کاهش تقاضای خرید آهن، تلاش چشمگیر سایر کشورها برای فروش محصولات خود به ایران است زیرا محصولات خود را با قیمتی کمتر از قیمت داخلی ایران عرضه می‌کنند که در کنار رکود جهانی عاملی است تا بازار را متاثر کند و عاملی برای دلسردی تولید‌کنندگان داخلی باشد.

رئیس هیات‌مدیره اتحادیه آهن‌فروشان تهران با بیان اینکه امسال حدود 3‌میلیون تن صادرات داشتیم، ‌گفت: ما مایل هستیم میزان صادرات خود را افزایش دهیم تا عاملی باشد برای دلگرمی تولیدکنندگان و دلیلی برای ادامه فعالیت آنها در شرایطی که رکودی جدی بر این بازار حاکم است اما نکته‌ای که حائز اهمیت است، اینکه باید قیمت را هم‌پای رقبای خارجی خود کاهش دهیم البته تا جایی که این صادرات برای ما صرفه اقتصادی داشته باشد.

وی تعطیلی پروژه‌های عمرانی در سطح کشور را عامل دیگری برای کاهش تقاضای آهن در کشور دانست و اظهارکرد: باید در بودجه 95 به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی شود که طرح‌های عمرانی رونق یابد تا امیدی در دل تولید‌کنندگان آهن ایجاد شود. از طرفی بسیاری از انبوه‌سازان که کار خود را تعطیل کرده بودند قصد دارند تا مسکن اقساطی به متقاضیان دهند، به‌گونه‌ای که با دریافت مبلغی از هزینه ساخت پیش از اتمام مسکن و دریافت مابقی آن به‌صورت اقساطی، رونقی در بازار و تقاضا محصولات صنایع وابسته ایجاد کنند.

آزاد، رئیس هیات‌مدیره اتحادیه آهن‌فروشان تهران درباره پیش‌بینی خود از آینده بازار آهن گفت: امسال تا پایان سال بازار آهن با رکود فعلی مواجه است اما اگر امیدوار باشیم که طرح‌های عمرانی و انبوه‌سازی تا سال آینده رونق یابد و در کنار آن صادرات نیز با افزایش مواجه شود تولید ما بیشتر خواهد شد و تولید‌کنندگان کوچکی که اکنون کارخانه‌های خود را تعطیل کرده‌اند نیز مجددا شروع به فعالیت کنند.

رفع مشکلات آهنی‌ها تا سال 2017

ناصر عابدیان، عضو کمیته اکتشاف خانه معدن در گفت‌وگو با «فرصت امروز» درباره این موضوع گفت: مشکل آهن تنها در ایران نیست بلکه مشکلی جهانی است و طبق برآوردها این موضوع تا سال 2017 رفع خواهد شد. وی افزود: یکی از دلایل عمده این موضوع افت کاهش مصرف در چین به‌عنوان یکی از خریداران بزرگ در جهان است که عاملی برای رکود در این بازار به‌صورت جهانی است. عابدیان گفت: باید تلاش کنیم تا حدی قوی باشیم که از مشکلات جهانی کمترین آسیب را ببینیم.

با دلایل و اظهارات گفته شده، باید امیدوار باشیم تا با لغو تحریم‌ها از سویی و افزایش بودجه‌های عمرانی و رونق در این بازار از سویی دیگر جانی دوباره به بازار آهن وسایر صنایع مواد معدنی ما بازگردد و متقاضیان بتوانند نیازهای خود را با قیمتی مناسب در داخل کشور تامین کنند.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/NHm5alFP
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
سفارش سئو سایتقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانلوازم یدکی تویوتاتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکسقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطیکفپوش پی وی سیتماشای سریال زخم کاری 4تخت خوابقیمت کمد دیواریکاشت ابرو طبیعیتاسیس کلینیک زیباییریفرال مارکتینگ چیست؟ماشین ظرفشویی بوشکوچینگ چیستتور سنگاپورخرید PS5مبلمان اداریقیمت طلای آبشدهنرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیکوچینگ فراکوچ
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه