تایلندیها ایران را بهترین گزینه برای سرمایهگذاری و محکم کردن جای پایشان در بازارهای آسیای مرکزی میدانند. رییس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران که به همراه هیأت تجاری- اقتصادی، در هفته گذشته مذاکرات چند روزه را با وزرای صنایع، تجارت، توریسم و همتایان تجاریشان، در این کشور گذراند، معتقد است تایلندیها مشتاق توسعه روابط تجاری و اقتصادی با ایران هستند و در این میان به گردشگری نگاه ویژهای دارند.
غلامحسین شافعی با اشاره به این مسئله که گردشگری بین ایران و تایلند تا به حال یکطرفه بوده، این بحث را پررنگتر از دیگر مباحث در مذاکرات عنوان کرده و میگوید: کشور تایلند جمعیت قابلتوجهی مسلمان دارد و آنها مایلند، گردشگری در ایران را فعال کنند.
وی میافزاید: آنها نگاه مثبتی به گردشگری در ایران دارند و از رشد و پیشرفت علم پزشکی در ایران آگاه هستند و میخواهند در زمینه گردشگری سلامت نیز از تواناییهای ایران استفاده کنند.
به گفته این مقام ارشد اتاق بازرگانی «چاک دامبون» وزیر صنعت تایلند معتقد است، ایران بهعنوان قلب خاورمیانه و تایلند، محور منطقه آ. س. آن میتوانند همکاریهای کلان اقتصادی و تجاری در منطقه داشته و تایلند از ایران برای حضور در بازار 500 میلیون نفری جنوب شرق آسیا حمایت خواهد کرد.
غلامحسین شافعی به دسترسی ایران به بازارهای افغانستان و آسیای مرکزی اشاره کرد و افزود: تایلند ایران را پایگاه مناسبی برای دستیابی به این بازارها میداند و خواهان سرمایهگذاری در ایران برای تولید بیشتر و برنده شدن در رقابت این بازارهاست.
به گزارش روابط عمومی اتاق ایران «اودون یونگ دی وای چای»، دبیركل شورای سرمایهگذاری تایلند (BOI)با اشاره به افزایش نیمدرصدی صادرات و واردات بین دو کشور در یک سال گذشته، به افزایش آن 340 میلیون دلاری آن پس از این نشست امیدوار است.
رییس اتاق ایران نیز معتقد است از آنجایی که تایلند پس از بحران، رشد قابل توجهی طی کرده است، با برداشتن برخی محدودیتها و تحریمها به کمک دولت، به آینده این روابط امیدوار است.
شافعی محور زمینه توسعه تجاری بین دو کشور را متنوع بیان کرد و توضیح میدهد: تایلندیها مایلند در حوزه مواد پروتئینی، برنج و شیلات حجم روابطشان را گسترش دهند زیرا امکانات خوب و قابلتوجهی در این زمینه دارند.
رییس اتاق ایران روشهای نوین آبیاری را در کشاورزی از دیگر مسائل مطرحشده توسط تایلندیها در این نشست عنوان کرده و افزود: با تغییر و تحولاتی که به علت بحران آب کشور ما با آن درگیر است، این مسئله میتواند یکی از مهمترین نیازهای کشور ما را پاسخگو باشد.
مقام اول اتاق، نساجی ایران را از موارد مود توجه تایلندیها ذکر کرده و میگوید: آنها برای ارتباط با صاحبان این صنعت تمایل دارند. وی ادامه داد: حمایت قانونی از سرمایهگذاران و امنیت آنها در برنامههای دولت است و این کار موجب جذب سرمایهگذاران جدید و مشارکت بیشتر بخش خصوصی خواهد شد.
غلامحسین شافعی به شورای مشترک دو کشور اشاره کرد و گفت: کمیسیون مشترک بین دو کشور مربوط به بخش دولتی است، اما امیدواریم هرچه زودتر شورای مشترک دو کشور احیا شده و تلاشمان این است که در نشست بعدی که در تهران برگزار خواهد شد، مذاکرات با حضور بخش خصوصی پر رونق شود.
به گزارش روابط عمومی اتاق ایران فرآوردههای نفتی و پتروشیمی، کشاورزی، فرش، چرم، نساجی، تاسیسات نیروگاهی از عمده مباحث مطرح شده در این نشستها بود.
این نشستها که با عنوان همایش تجاری ایران و تایلند به مدت پنج روز در بانکوک ادامه داشت، با حضور رییس اتاق بازرگانی و شورای تایلند، رییس اتاق بازرگانی ایران، سفیر ایران در تایلند و سفیر تایلند در تهران برگزار شد. به گفته رییس اتاق ایران نشست بعدی در فاصله سه ماهه در تهران خواهد بود.
سوویت سای چوا سفیر سابق تایلند در جمهوری اسلامی ایران سفر شیخ احمد قمی را به تایلند در 400 سال پیش سرآغاز مناسبات مردمی و تجاری دو کشور دانسته است.
شیح احمد قمی یک مسلمان ایرانی بود که در سال 1543میلادی در شهر قم متولد شد و در سال 1605میلادی به آیوتایا پایتخت سابق تایلند مهاجرت کرد. وی توانست در سایه مدیریت و درایت خود در دربار پادشاه سیام (نام سابق تایلند) به مقامات عالی نائل شود.
تایلند با نام رسمی پادشاهی تایلند و نام سابق سیام، کشوری در شبهجزیره هندوچین واقع در جنوبشرقی آسیاست. این کشور از شمال با برمه و لائوس، از شرق با لائوس و کامبوج، از جنوب با مالزی و خلیج تایلند و از غرب با برمه و دریای آندامان همسایه است.