مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات گفت: بهرغم موفقیت دولت در مهار تورم، در عرصه بینالملل هنوز تاثیرات آن بر کاهش ضمانت صادرات کشور محسوس نیست و در گروهبندی ریسک کشورها، ایران در گروه هفتم و کنار کشورهای بسیار پرریسک نظیر کشورهای آفریقایی، افغانستان و عراق قرار گرفته است.
به گزارش ایسنا، طاهر شهحامد از عدم تنزل رتبه ریسک ایران توسط مجامع بینالمللی انتقاد و اظهار کرد: بهرغم اینکه دولت در مهار تورم موفق بوده و برای خروج از رکود برنامههای خوبی داشته و شاخصهای مالی و اقتصاد کلان کشور چشمانداز مثبتی را نشان میدهد، در عرصه بینالملل، هنوز تاثیرات آن بر کاهش ریسک سرمایهگذاری کشور محسوس نیست و در گروهبندی ریسک کشورها، ایران درحالحاضر در گروه هفتم قرار دارد و در کنار کشورهای بسیار پرریسکی نظیر کشورهای آفریقایی و افغانستان و عراق قرار گرفته است. در حالی که قبل از سال 1385 رتبه ریسک کشوری ما در گروه چهار یعنی در کنار کشورهای با ریسک متوسط قرار داشت.
وی افزود: به نسبت بالارفتن ریسک کشوری، هزینههای تامین مالی زیاد میشود و فاینانس برای کشورهای گروه یک یعنی کشورهای بسیار کمریسک، 10 برابر ارزانتر از هزینههای مالی کشورهای گروه هفت یعنی کشورهای بسیار پرریسک تمام میشود. شهحامد اظهار کرد: سرمایه فعلی صندوق یا به نوعی حقوق صاحبان سهام حدود 195میلیون دلار یا بهصورت ریالی بالغ بر 4870 میلیارد ریال است که در صورت رعایت نرم جهانی صنعت بیمه اعتبار صادراتی و سرمایهگذاری، صندوق میتواند هفت برابر سرمایه خود تعهد بپذیرد و این در حالی است که تعهدات صندوق در پایان هشت ماه نخست سالجاری بالغ بر 48 هزار میلیارد ریال است که هماکنون حدود 11 برابر سرمایه این صندوق در ریسک قرار دارد و به لحاظ شاخص ریسکپذیری، بالاتر از استانداردهای متعارف جهانی پیش میرود.