تا به حال دقت کرده اید که دوستان، همکاران و اطرافیانتان از کدام برندهای تلفن همراه بیش از سایرین استفاده می کنند؟ سیستم عامل محبوب شان چیست یا از کار با کدام محصولات تکنولوژیک رضایت بیشتری دارند؟
اگر برای یافتن سوالات فوق نگاهی گذرا به اطراف خود بیندازید، متوجه می شوید برخی محصولات و نام های تجاری بین افراد از محبوبیتی مضاعف برخوردارند. علت اقبال این محصولات در اکثر موارد یا کیفیت بالا یا قیمت های مقرون به صرفه آنها است. در سوی دیگر ماجرا، شرکت های سازنده و ارائه دهنده سرویس ها و کالاهای تکنولوژیک نیز پاداش جلب رضایت مصرف کنندگان را به واسطه سوددهی بالای خود دریافت می کنند.
تا چندی پیش اغلب شرکت های بزرگ و نام آشنای دنیای فناوری به ایالات متحده تعلق داشتند و اگر قرار بود لیستی از پرسودترین شرکت ها با گردش مالی قابل توجه تهیه شود، شرکت های آمریکایی گوی سبقت را از سایرین می ربودند.
با این وجود در طول دهه های اخیر شرکت های آسیایی نیز به قسمت های بالایی جدول پرفروش ها صعود کرده و بین صدرنشین ها قرار دارند. طبیعی است رشد شرکت های فناوری محور و افزایش گردش مالی آنها در بخش صادرات بین الملل، نتایجی مثبت در اقتصاد کشورهای تولید کننده خواهد داشت و نرخ توسعه اقتصادی در این کشورها را بهبودی قابل توجه خواهد بخشید.
اعضای طلایی باشگاه تیلیاردی ها
لیست برترین های فناوری جهان شامل 63 شرکت است که در کنار یکدیگر 35 تریلیون دلار درآمد، 2.4هزار میلیارد سود و ارزش دارایی هایی افزون بر 44تریلیون دلار دارند. اگرچه اغلب این شرکت ها به ایالات متحده تعلق دارند اما نمی توان حضور پررنگ و سایه به سایه برخی شرکت های آسیایی در این فهرست را نادیده گفت؛ حضوری که نشان از ارتقای سطح کیفیت محصولات این قاره و پررنگ تر شدن شرایط توسعه اقتصادی در منطقه دارد.
بر مبنای اطلاعات منتشر شده توسط نشریه فوربس، شرکت اپل با فروش 233 میلیارد دلاری، سود 53 میلیارد دلاری و دارایی های 239 میلیارد دلاری صدرنشین شرکت های سودآور در جهان است. این آمارها در حالی ارائه می شود که اپل در آوریل سال گذشته میلادی اندکی کاهش فروش (حدود0.21درصد) را تجربه کرد. این کاهش بی سابقه فروش که در روزهای نخست موجی از نگرانی را به تیم فروش اپل تزریق کرد، باعث شد این شرکت در ماه های بعدی با اقداماتی مؤثر نرخ فروش را کنترل کرده و از این آزمون با موفقیت خارج شود.
شرکت کره ای سامسونگ با تلاشی تحسین برانگیز و با 177 میلیارد دلار درآمد، 16.5 میلیارد دلار سود و دارایی های 216 میلیارد دلاری جایگاه دوم را به خود اختصاص داده و نام آسیا را در این فهرست پررنگ کرده است. رتبه سوم باشگاه تیلیاردی ها به شرکت مشهور مایکروسافت تعلق دارد. این شرکت با 86.5 میلیارد دلار درآمد، 10 میلیارد سود و ارزش سهام 407 میلیاردی در رده سوم قرار گرفته است.
ارتباط با نویسنده: royapakseresht@gmail.com