صنعت نساجی به دلیل اشتغالزایی و ایجاد ارزش افزوده بالا دارای اهمیت زیادی است، بنابراین شناخت مشکلات این صنعت برای رسیدن به اقتصاد بهتر و توسعهیافتهتر اهمیت ویژهای دارد. بروجرد یکی از شهرهایی است که در آن سابقه پرداختن به صنایع نساجی بسیار بالا است. در کشورهای توسعهیافته، صنایع نساجی با قدمت زیادشان نسبت به سایر صنایع نقش تعیینکنندهای در پیشرفت آنها ایفا کردهاند، به طوری که این کشورها بخشی از موفقیت خود را مدیون گسترش این صنعت در مراحل اولیه صنعتی شدن میدانند.
اساسا انقلاب صنعتی با ماشینی شدن تولیدات منسوجات آغاز شد و صنعت نساجی نیز به دلیل ماهیت و ویژگی خاص خود زمینه رشد سایر صنایع را فراهم آورد. در ایران نیز این صنعت قدمت طولانی دارد و یکی از مهمترین بخشهای اشتغالزا بوده که در سالهای اخیر با مشکلاتی مواجه شده است و بسیاری از کارخانجات نساجی با کاهش شدید فروش مواجه شدهاند. کارخانجات بروجرد هم که یکی از قطبهای نساجی کشور بودند به همین دلیل از قاعده مستثنی نماندند و با اینکه تا سال 1381 از صادرکنندگان به اروپا بودند، به دنبال افول صنعت نساجی، محصولات این کارخانهها که بهعنوان برجستهترین شرکتها در صنعت نساجی شناخته میشدند با رکود در فروش مواجه شد.
سالها محصولات این کارخانهها در حجم انبوهی در انبارها خاک خورد و این کارخانهها که با تولیدات میلیون متر مربعی روبهرو بودند یکباره به وسیله رکود در فروش ورشکسته شدند. تنها در سال 87 فروش این کارخانجات 100 میلیارد ریال کاهش داشته است و از 120میلیارد ریال به 20 میلیارد ریال رسیده است. در نتیجه شناخت مشکلات و برطرف کردن آنها در صنعت نساجی قابلیت بازآوری ارزش افزوده فراوانی را به همراه دارد.