هفتمین نشست سالانه انجمن های دوستی ایران و چین روز گذشته در اتاق تهران برگزار شد. محوریت نشست اعضای انجمن های دوستی دو کشور توسعه گردشگری و تمرکز بر جاده ابریشم بود. به گزارش «فرصت امروز» بهمن عشقی، دبیرکل اتاق تهران با اشاره به سابقه تاریخی روابط دو کشور، سهم چین را در مبادلات اقتصادی ایران بدون جانشین عنوان کرد و گفت: امروز رقبای جهانی مشترک منافع دو کشور را تهدید می کنند.
او نقش دولت ها را در ایجاد ارتباطات میان ملت ها کم تاثیر دانست و گفت: انجمن های دوستی ایران و چین به عنوان مجموعه های غیردولتی و مستقل از دولت که قادرند ابزارهای ارتباطی گسترده ای را برای خود تعریف کنند، یگانه عامل ترجمه مشخص پیام تجار ایرانی برای دوستان چینی هستند و می توانند در کنار اتاق های بازرگانی، در توسعه مناسبات و مراودات دو ملت و نزدیکی بیشتر تجار و بازرگانان ایران و چین راهگشا باشند.
دبیرکل اتاق تهران گفت: تلاش دیپلماتیک دو کشور نشان می دهد که هر دو طرف خواهان روابط پایدار و طولانی مدت هستند. عشقی راه ابریشم را ابزاری برای اتصال دو ملت ایران و چین خواند و از ایجاد دفتری در این اتاق با عنوان «پروژه چین» خبر داد. او توضیح داد: راه ابریشم کلید واژه ای است که هم در تهران و هم در پکن خریداران بسیاری دارد، بنابراین با مراجعه به این سند تاریخی و رجوع به وضعیت جدید ایران در پسابرجام و با توجه به رفتار دوستانه چین در خلال پرونده هسته ای جمهوری اسلامی و با توسل به راه ابریشم و پیشینه تاریخی، می توانیم در انتظار آینده بسیار روشنی برای مناسبات و تعاملات ایران و چین باشیم. به گفته او، ترکیب نقاط مثبت و نقاط ضعف که ناشی از عدم شناخت ظرفیت های دو طرف است، نقش انجمن های دوستی ایران و چین و همکاری مقابل را پررنگ تر می کند.
رئیس انجمن دوستی ایران و چین نیز در این گردهمایی با اشاره به وضعیت امنیتی پیش آمده در منطقه خاورمیانه و ثبات سیاسی و اقتصادی ایران در این نقطه از جهان، تعامل و همکاری های همه جانبه دو کشور ایران و چین را در بازگشت آرامش به منطقه موثر و نقش انجمن های دوستی هر دو کشور را کلیدی دانست.
احد محمدی همچنین سفر اخیر رئیس جمهوری خلق چین به تهران را نقطه عطف توسعه روابط دو کشور عنوان کرد و با اشاره به ایده «یک جاده، یک کمربند» که از سوی رئیس جمهوری خلق چین به منظور احیای جاده ابریشم مطرح شده، اجرایی شدن این پیشنهاد را سرآغاز کلید خوردن فصل تازه ای از مناسبات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی کشورهای حاشیه این جاده تاریخی دانست.
محمدی در بخش دیگری از سخنانش، به آمادگی انجمن دوستی ایران و چین برای کمک به بنگاه های اقتصادی دو کشور برای شناخت و همکاری با یکدیگر اشاره کرد و از برنامه ریزی این تشکل غیردولتی برای تقویت گردشگری و افزایش گردشگر میان دو کشور خبر داد.
به گزارش «فرصت امروز» معاون فدراسیون انجمن های دوستی چین و کشورهای خارجی نیز در این نشست با اشاره به سابقه 45 ساله شکل گیری مناسبات رسمی دو کشور ایران و چین، گفت: در طول این مدت، مناسبات همه جانبه دو کشور باوجود اعتماد متقابل توانسته
فراز و نشیب های بین المللی را پشت سر گذاشته و امروز به ثبات لازم دست یابد.
لین یی نیز با اشاره به طرح «یک جاده، یک کمربند» گفت: همواره دوستی و ارتباط نزدیک ملت های دو کشور، محرکی اصلی برای برقراری مناسبات کشورها و دولت ها بوده است و در این زمینه، انجمن های دوستی کشورها نقش کلیدی ایفا می کنند. وی با اشاره به استمرار برپایی همایش انجمن های دوستی دو کشور ایران و چین طی سال های گذشته، بر نقش این تشکل در توسعه تبادل گردشگران و نیز همکاری های صنعتی و اقتصادی دو طرف تاکید کرد.
به گزارش «فرصت امروز» هفتمین نشست سالانه انجمن دوستی ایران و چین به میزبانی دبیرکل اتاق تهران، اعضای هیات مدیره این انجمن و نیز معاون فدراسیون انجمن های دوستی چین و کشورهای خارجی و معاون سفیر چین روز گذشته در اتاق تهران برگزار شد.