معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: قرار است اجرای طرح کاداستر (طرح ساماندهی معادن) در سال 1394 پیگیری و بهصورت آنلاین در اختیار عموم قرار گیرد. جعفر سرقینی در گفتوگو با ایسنا، درخصوص این طرح اظهار کرد: طرح کاداستر علاوه بر اینکه به شفافسازی اطلاعات محدودهها منجر میشود در ثبت محدودهها و ورود سرمایهگذاران به مرحله اجرایی سرعت میبخشد، چراکه تمام اطلاعات محدودهها در اختیار عموم جامعه قرار میگیرد و افراد بر پایه همان اطلاعات میتوانند محدودهای را که از قبل ثبت نشده و در اختیار کسی نیست، انتخاب و برای کسب مجوزها اقدام کنند.
وی با بیان اینکه در طرح کاداستر محدودههای معدنی که از نظر کانیزایی آزاد هستند دیده میشوند، اظهار کرد: این امر لازمه حضور افرادی باصلاحیت را فراهم میکند. همچنین براساس این طرح، معادن فعال از نظر میزان ذخایر و برداشت، شرکت بهرهبردار و… مشخص میشود که این میتواند اطلاعات لازم از فعالیتهای معدنی کشور را بهصورت شفاف ارائه دهد و بهطور قطع در توسعه بخش معدن نقش موثری خواهد داشت.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به نقش طرح ساماندهی در ورود بخشخصوصی به معادن گفت: در حالحاضر معادن ایران به دلیل کوچک مقیاس بودن از بهرهوری لازم برخوردار نیستند. به همین دلیل، فراخوان پهنههای بزرگ برای ایجاد معادنی در مقیاس استاندارد جهانی در دستور کار قرار گرفت.
سـرقـیـنـی ادامـه داد: اگرچه بخشخصوصی هنوز بهصورت جدی به این پهنهها ورود نکرده و بیشتر به فعالیتهایی با ریسک بسیار پایین تمایل دارد اما با این حال بخش معدن با ارزشافزوده بالایی که دارد پس از شناسایی ظرفیتهای معدنی در پهنههای بزرگ بازگشت سرمایه را به سرعت محقق خواهد کرد و ساماندهی معادن میتواند ورود بخشخصوصی را به سرمایهگذاریهای معدنی تسریع کند. وی با اشاره به کارهای صورت گرفته در این زمینه گفت: در برخی استانها پهنههای کوچکتر در مقیاس زیر هزار کیلومترمربع تعریف شد که تاکنون استقال نسبتا خوبی صورت گرفته اما انتظار میرفت بخشخصوصی چند معدن بزرگ کشف کند.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به این سوال که وزارتخانه در جهت سیاست بحث تشکیل هلدینگها که میتواند یکی از راهکارهای ورود سرمایهگذاران خرد به بحث پهنهها باشد، چه اقداماتی انجام داده است؟ گفت: یکی از کارهای وزارتخانه در این راستا حمایت از کارهای بزرگ مقیاس بوده اما تاکنون به تشکیل هلدینگ اقدام نکردهایم. به همین دلیل با امتیازبندی شرکتکنندگان قصد جمعآوری تجربیات را داشتهایم؛ بهگونهای که افراد شرکتکننده باید 200 امتیاز داشته باشند.