با افزایش قیمت نفت در معاملات آتی، روند نزولی این محصول در ماههای اخیر متوقف شد. اما با این وجود نفتخام کاهش 4 درصدی را در هفته جاری ثبت کرد. هر دو شاخص نفتی برنت و وستتگزاس برای ششمین هفته متوالی شاهد کاهش قیمت در معاملات آتی خود بودند که این طولانیترین مدت از ابتدای سالجاری بوده است. به گزارش رویترز درحالیکه سرمایهگذاران و فعالان بازار در انتظار انتشار آمارهای مربوط به وضعیت اشتغال در آمریکا و تجارت در چین در انتهای هفته هستند، تحلیلگران معتقدند هیچگونه افزایش یا کاهش قیمت شدیدی در کار نخواهد بود.
الیور ژاکوب، مدیر مؤسسه مشورتی و تحقیقات PetroMatrix در این رابطه میگوید: «مدت زیادی است که در بازار شاهد قیمت متوسط هستیم و شاخص نفتی برنت در حال تقویت شدن است.» در همین راستا معاملات آتی شاخص نفتی برنت بهعنوان بزرگترین شاخص در جهان پس از شش ماه روند نزولی با 40 سنت افزایش به قیمت 49 دلار و 92 سنت در هر بشکه معامله شد. این در حالی است که همزمان این شاخص نفتی هفته جاری را با کاهش 7/4درصدی به پایان رساند که این میزان بیشترین کاهش از ماه مارس سالجاری میلادی تاکنون بوده است.
ژاکوب در این رابطه اظهار داشت: «قیمت نفت هماکنون به دورانی بازگشته است که آن دوران تأثیر بسیار زیادی در کاهش تعداد چاههای فعال نفت و کلیت فرآیند استخراج در ایالات متحده داشته است. انتظار میرود فرآیند کاهش تولید بهزودی آغاز شده و تا مدتی ادامه داشته باشد.» در کوتاهمدت به نظر میرسد که انتشار اطلاعات وضعیت اشتغال در آمریکا اشارهای جدی درباره اینکه افزایش نرخ بهره در آمریکا برای نخستینبار طی 10 سال گذشته چه زمانی اتفاق خواهد افتاد است. در حال حاضر بازارها در رابطه با افزایش بهره در ماه آینده و تأخیر آن تا ماه سپتامبر به دو دسته تقسیم شدهاند.
افزایش عرضه نفت بیش از نیاز در بازار و کند شدن رشد اقتصادی چین تأثیر قابل توجهی بر قیمت نفت در بازارهای جهانی داشته است. ناظران همچنین در رابطه با فصل تعمیر و نگهداری پالایشگاهها که در پی آن تقاضا برای نفتخام کمتر شده و این موضوع موجب کاهش قیمتها میشود اظهار نگرانی کردهاند. در همین ارتباط مجله JBC در تحلیل خود از وضعیت بازار نوشت: «ورود به فصل تعمیر و نگهداری پالایشگاهها که به معنای کاهش تقاضا برای نفتخام در فصل پاییز است موجب افزایش موجودی نفتخام در مخازن نفتی میشود. با توجه به روند نزولی قیمتها در حال حاضر به نظر میرسد برای جلوگیری از کاهش بیش از پیش قیمتها به تنظیم بازار از طریق کاهش تولید نیاز است.»