اعتماد حلقه مفقوده این روزهای بورس است و در صورت حمایت دولت از صنایع و بنگاههای تولیدی میتوان به بازگشت اعتماد و نقدینگی به بورس امیدوار بود.در صورتی که شفافیت به اقتصاد کشور در موضوعات مختلف از جمله نرخ خوراک پتروشیمیها و بهره مالکانه از یکسو و نیز اعلام سیاستهای دولت در قبال بسته خروج از رکود بازگردد، سرمایهگذاران میتوانند تصمیمات مشخصتری گرفته و به بورس ورود کنند. در دو سال گذشته دولت با اتخاذ سیاستهای انقباضی تنها سعی در کنترل تورم کرده که این سیاستها به رکود اقتصادی منجر شده است.
در شرایط کنونی دولت میتواند با اجرای سیاستهای انبساطی در اقتصاد به تحرک اقتصاد و خروج آن از رکود کمک کند که بازار سهام نیز از این سیاستها تاثیر مثبت خواهد گرفت. در همه جای دنیا در شرایط رکودی دولتها با حمایت از صنایع و دادن تسهیلات به بنگاههای تولیدی طرف عرضه را تحریک کرده که این موضوع موجب پایین آمدن قیمت تمام شده محصولات و سودآوری بنگاهها شده و از طرفی دیگر شرکتها با فروش محصولات خود به قیمتهای پایینتر موجب تحریک ظرف تقاضا و در مجموع خروج اقتصاد از رکود میشوند.
تعرفههای بسیار پایین موجب واردات بیرویه برخی کالاها شده که این اتفاق ادامه حیات بنگاههای تولیدی در کشور را با مشکل مواجهه کرده و بر این اساس دولت باید حمایت از تولیدکنندگان و صنایع را در رأس برنامههای خود قرار دهد و با اصلاح نظام گمرکی، رقابت مناسبی بین کالاهای ایرانی و وارداتی ایجاد کند. گزارشهای ششماهه نشان میدهد. شرکتها تحت تاثیر رکود حاکم بر اقتصاد از وضعیت مطلوبی برخوردار نیستند.
در حال حاضر، حجم و ارزش معاملات در سطح پایین قرار دارد که نشان میدهد سهامداران به شرایط بورس و آینده آن خوشبین نیستند که حتی قیمت پایین سهام نیز نمیتواند برای آنها جذابیت خرید داشته باشد. به نظر نمیرسد در گزارشهای 9 و 12ماهه شرکتها اتفاق مثبتی شاهد باشیم، چراکه اتفاق خاصی در صنایع و اقتصاد کشور در حال وقوع نیست و رفع تحریمها نیز در بلندمدت در بازار سهام و شرکتهای بورسی اثرگذار است.