توت فرنگی میوهای کوچک، خوشمزه و مغذی است. این محصول حاوی مقادیر زیادی ترکیبات آنتیاکسیدانت، ویتامین و عناصر معدنی مانند پتاسیم، کلسیم، فسفر و گوگرد است. چهار تا پنج عدد توتفرنگی نیاز روزانه بدن به ویتامین ث را تامین میکند.
همچنین توت فرنگی خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی، سکته مغزی، انواع سرطان، فشارخون، یبوست و دیابت را کاهش میدهد. توتفرنگی میوهای نسبتا جدید است که ۲۵۰ تا ۳۰۰ سال قبل به شکل امروزی و اهلی شده وجود نداشت و عمدتا بهصورت گیاهچههای کوچک جنگلی میرویید و بیشتر توسط افراد محلی برای خواص دارویی آن مصرف میشده است.
کشت و پرورش توت فرنگی بهعنوان یک صنعت رو به گسترش در سطح جهانی مطرح است، بهگونهای که سطح زیر کشت این محصول در 20 سال گذشته در دنیا دو برابر شده است.
آمار و ارقام بازار جهانی
در 20 سال گذشته، توتفرنگی در رشد مصرف، یکی از بالاترین آمارها را بین تمام میوهها و سبزیها تجربه کرده است. سرانه مصرف بهصورت متوسط بهصورت متوسط از 1/3کیلوگرم (در سال 1970) به 2/7 کیلوگرم (در سال 2006) در جهان افزایش را نشان میدهد.
در دهه 70 میلادی توتفرنگی تازه 60درصد کل مصرف این میوه را تشکیل میداد و در سال 2003 این میزان به 80درصد افزایش یافت. توت فرنگی، بعد از گریپفروت، آلو، پاپایا و لیموترش، با تولید جهانی 7/74 میلیون تن در سال (آمار سال 2013 میلادی) در مقیاس جهانی پانزدهمین میوه پرفروش در کل دنیا
است.
بنا به دادههای سازمان خواربار جهانی (FAO) بزرگترین تولیدکنندههای این میوه در جهان چین (2100000 تن)، ایالات متحده آمریکا (1312960 تن)، ترکیه (302416 تن) و اسپانیا (262730 تن) هستند. مصر، کرهجنوبی، مکزیک و لهستان هم بهعنوان تولیدکنندگان عمده توتفرنگی در جهان مطرح هستند و در ردههای بعدی قرار دارند. تولید این میوه در چین صنعتی بزرگ و رو به رشد است.
براساس تخمینها تولید کل این کشور 1/7 برابر آمریکا (تا چند سال قبل تولیدکننده اول در دنیا) است. مانند بسیاری از دیگر محصولات کشاورزی، چین به بازیگر بسیار پراهمیت در بازار جهانی این میوه تبدیل شده، در این کشور آسیایی تقاضا برای محصول تازه توتفرنگی بهصورت موازی با افزایش درآمد طبقه متوسط و علاقه به تجربه مزههای جدید در هر سال با رشد همراه است. صادرات توتفرنگی یخزده چینی هم با رشد تصاعدی همراه بوده و به مرور جایگزین توتفرنگی فریز شده کالیفرنیایی در برآوردن نیاز بازار در کشورهای ژاپن و کانادا میشود.
در سالهای اخیر، کاهش آهنگ تولید در اسپانیا، کره و لهستان رخ داده و بهعنوان مثال تولید اسپانیا در سال 2010 در حدود 275 هزار تن گزارش شده که نسبت به سال 2000 میلادی 12 درصد کاهش داشته است، تولید کره جنوبی در این مدت تنها 14 درصد افزایش یافته است.
در نقطه مقابل، ترکیه، مصر و مکزیک رشد چشمگیری را در تولید توتفرنگی تجربه کردهاند. در طی چندین سال اخیر مصر تولید خود را از 70 هزار تن به 240 هزار تن (بیش از سه برابر) و ترکیه از 130 هزار تن به 300 هزار تن افزایش دادند.