تحقیقات اخیر حاکی از آن است که کشورهای استرالیا و برزیل که از بزرگترین تولیدکنندگان سنگآهن در جهان هستند تا سال 2020 میلادی میزان صادرات سنگآهن خود را از طریق دریا به میزان 90 درصد افزایش خواهند داد. افزایش تولید این محصول توسط غولهای معدنی نظیر شرکت ویل و ریوتینتو و خارج کردن سایر رقبا از بازار گواه این موضوع است.
این دو کشور طبق گزارش گروه مک کوئری انتظار میرود که سهم شان از بازار را از 73 درصد در سال گذشته به 75 درصد در سال 2015 افزایش دهند.
در این میان البته تولید بیش از حد این محصول به همراه کاهش تقاضای چین بهعنوان یکی از بزرگترین مصرف کنندههای سنگآهن سبب شد تا قیمت این محصول در سال جاری به میزان 40درصد سقوط کند و به میزان 80 دلار در هر تن برسد که بیشترین سقوط قیمت از سال 2009 است، این درحالی است که سه تولیدکننده عمده این محصول برنامهای برای مقابله با این کاهش تقاضا را نداشته و همچنان به تولید خود ادامه میدهند.
شرکت ریوتینتو دومین تولیدکننده سنگ و موادی که در ساخت آهن به کار میرود ضمن ارائه گزارش سه ماهه سوم امسال خود اعلام کرد که میزان تولید در این مدت به میزان پنج درصد افزایش یافته است. این شرکت همچنین به منظور کسب سهم بیشتری از بازار سنگآهن مایل است تا به افزایش تولید خود ادامه دهد.
سم والش، مدیر اجرایی این شرکت در یک بیانیه اظهار کرد: تمرکز ما بر برخورداری از عمر طولانی و کاهش هزینههای زندگی به این معنی است که ما سعی خواهیم کرد تا جریانهای پولی قدرتمندی را ایجاد کنیم که این سبب افزایش بازگشت پول بیشتر به سهامداران خواهد شد. وی اضافه کرد که وسعت عملیات این شرکت در شمال شرق استرالیا سبب میشود که هزینههای استخراج سنگآهن به نسبت سایر رقبا بسیار کمتر شود.
والش تصریح کرد که شرکت ریوتینتو برای تولید 295 میلیون تن سنگآهن با درنظر گرفتن عملیات بهرهبرداری این شرکت در کانادا اقدام خواهد کرد. وی افزود: این شرکت در نظر دارد تا پنج میلیون تن اضافه دیگر را نیز از ذخایر خود در بازار به فروش برساند.
شرکت بیاچ پی بیلیتون بزرگترین شرکت معدنی در جهان هفته گذشته اعلام کرد که این شرکت در نظر دارد بدون احداث معدن جدیدی سهم خود را به 30درصد از سنگآهن تولید شده در جهان برساند و شرکت ریوتینتو را بهعنوان سودآورترین شرکت معدنی در جهان پشت سر بگذارد. شرکت ویل بزرگترین تولیدکننده سنگآهن در جهان نیز اعلام کرد، قصد دارد تا میزان تولید خود را از 306 میلیون تن در سال گذشته به 450 تن تا سال 2018 برساند.