معاون رییسجمهوری و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: استراتژی ما در گردشگری خارجی جذب گردشگر بیشتر برای گسترش تعاملات فرهنگی و تامین ارز مورد نیاز كشور در بخشهای مختلف است.
مسعود سلطانیفر در برنامه گفتوگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما با اشاره به وجود ظرفیتهای بالا و منحصربهفرد گردشگری در کشور افزود: گردشگری ایران از نظر ظرفیتهای فرهنگی و تاریخی جزء 10کشور اول و بالقوه جزء دو و سه کشور اول دنیاست.
وی به وجود مکانها، بناها، سایتها و محوطههای تاریخی ارزشمند ومتنوع در کشور اشاره کرد و گفت: از سال 1309 که نخستین قانون حفاظت از عتیقهجات و بناهای تاریخی به تصویب رسید تاکنون که نزدیک به 84 سال از آن میگذرد، فقط توانستهایم کمتر از چهار درصد مکانها، بناها، سایتها و محوطههای تاریخی کشور را کشف کنیم و عملیات احیا، مرمت و بازسازی را در بخشی از آنها انجام دهیم.
معاون رییسجمهوری با بیان اینکه بیش از 95درصد میراث فرهنگی و تاریخی ایران هنوز کشف نشده است ابراز امیدواری کرد با استفاده از منابع جدید بهویژه مشارکت مردم در دهههای آینده به مرور کارنامه بهتری در این رابطه حاصل شود.
سـلـطـانیفر درخصوص جــاذبـههـای مـذهـبی و تاریخی از جمله مرقد مطهر علیبنموسیالرضا در مشهد، حضرت فاطمه معصومه در قم، احمدبنموسی در شیراز و سایر بقاع متبرکه در کشور خاطرنشان کرد: سال گذشته بیش از دو میلیون نفر فقط به واسطه وجود این جاذبهها به ایران سفر کردند و امسال قطعا این تعداد بیش از این خواهد بود.
وی جاذبههای طبیعی کمنظیر موجود در شمال کشور را برای اعراب کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس و دیگر کشورهای اسلامی بسیار پرجاذبه توصیف کرد و گفت: در گذشته کویر لوت چالشی در اقتصاد و فرایند توسعه کشور تلقی میشد ولی این منطقه امروز در فرآیند گردشگری بهعنوان ظرفیت مناسب و منحصربهفردی تلقی میشود زیرا بسیاری از گردشگران کشورهای اروپایی مایل هستند با کویر و پدیدههای ناشناخته آن آشنا شوند.
سلطانیفر تاکید کرد: با وجود جاذبههای متنوع گردشگری در کشور از نظر درآمد و شاخصهای رقابتپذیری از رتبه پایینتری برخورداریم. وی افزود: رتبه ایران در سال 2013 از نظر درآمد در میان کشورهای مختلف بین 50 تا 55 بوده است و از نظر شاخصهای رقابتپذیری سفر بنا بر محاسبات مجمع جهانی اقتصاد رتبه 96 تا 98 را داشتیم که به نسبت سال 2012 حدود 14 پله رشد داشته است.
وی درخصوص سهم ایران از درآمد گردشگری دنیا گفت: گردش مالی فعالیتهای گردشگری، اوقات فراغت و تفریحات در سال 2013 میلادی در کل دنیا شش هزار و پانصد میلیارد دلار بوده که1250 میلیارد دلار آن به گردشگری اختصاص داشته است؛ با این شرایط وقتی ما جزو 10 کشور اول هستیم و بخواهیم این را مبنا بگیریم باید حداقل از این محل سه تا چهار درصد سهم داشته باشیم.یعنی باید درآمد ما 30 تا 50 میلیارد دلار باشد.
وی گفت: در سال 1392 حدود چهار و نیم میلیون نفرگردشگر وارد کشور شدند که از این محل حدود شش میلیارد دلار درآمد داشتیم؛ یعنی از 1250 میلیارد دلار، نیم درصد کل درآمد گردشگری دنیا سهم ایران بوده است.