مشکلات اقتصادی گویا زمان و مکان، کشور و قاره نمیشناسد. بحران اقتصادی شش سال گذشته جمهوری یونان بهعنوان عضو اتحادیه اروپا که این کشور را تا اعلام ورشکستگی هدایت کرده بود، اگرچه این روزها در مقایسه با سالهای گذشته کاهش یافته است و از سوی دولت ائتلافی وقت چنین ادعایی دائما تکرار میشود که دولت طرح جامعی جهت خروج از توافقنامه وامی با اعضای تروئیکا (صندوق بینالمللی پول، اتحادیه اروپا و بانک مرکزی اروپا) دارد و درصدد اجرای این طرح با تفاهم شرکای اروپایی خود است و ادامه مسیر اصلاحات اقتصادی را به نفع کشور و مردم و رونق اقتصادی معرفی میکند، اما آمارها و شواهد همچنان نشاندهنده راه دشوار برای برون رفت از این بحران بیسابقه در این کشور است.
حتی چندی پیش در گزارش سازمان حمایت از کودکان (یونیسف) تاکید شده بود میزان فقر در میان کودکان این کشور از 23 درصد سال 2008 میلادی به 40 درصد در سال 2104 رسیده و نتیجهگیری کرده سطح درآمد شهروندان این کشور در سال 2012 به سطح سال 1998 بازگشته که تاثیر مستقیمی بر افزایش فقر کودکان در این کشور داشته است. طبق این گزارش، شهروندان یونانی از نظر کسب درآمد 14 سال عقبتر رفتهاند.
یونیسف در گزارش خود نتیجهگیری کرده بود در میان تعدادی از کشورهای اروپایی، همچون کرواسی، یونان و ایسلند میزان فقر بین کودکان بیش از 50 درصد افزایش یافته است و درصد خانوادههایی که نمیتوانند هر روز یکبار گوشت، مرغ یا ماهی بخورند در کشورهایی همانند استونی، یونان و ایتالیا دو برابر شده است.
اخیرا طبق اعلام وزارت کار یونان و در راستای پروژه مشترکی با کمیسیون اروپا برنامه جدید غذایی و کمکهای غذایی برای خانوادههایی که تحت فقر در این کشور عضو اتحادیه اروپا هستند، در سال جدید میلادی اجرایی خواهد شد. برای این منظور 330 میلیون یورو در مرحله اول در نظر گرفته خواهد شد و 165 هزار خانواده را تحت پوشش قرار میدهد. این برنامه از سال 2015 آغاز و تا 2020 میلادی ادامه خواهد داشت. در این برنامه، توزیع غذا و سایر خدمات غذایی برای خانوادههای کمدرآمد این کشور پیشبینی شده است. این برنامه توسط تعدادی از کلیساهای این کشور و سازمانهای غیردولتی اجرا خواهد شد.
در سالهای اخیر تعدادی از کلیساهای پایتخت محل توزیع موادغذایی برای افراد کمدرآمد در این کشور بهویژه مهاجران غیرقانونی بوده است. اتحادیه اروپا نیز در جدیدترین گزارش خود درباره اوضاع اقتصادی کشورهای این قاره یک بار دیگر یونان را درصدر کشورهای دارای رقم بیکاری بالا قرار داده است.
این رقم هماکنون 4/26 درصد است که این میزان در میان جوانان این کشور به 7/50 درصد رسیده است. بهدنبال اجرای سیاستهای ریاضتی در این کشور هماکنون بیش از یک میلیون و 500 هزار نفر در این کشور بیکار هستند که برابر با 4/26 درصد جمعیت فعال کشور است. افراد بیکار در این کشور از کمکهای دولتی نیز بهرمنده نبوده و کارفرمایان با چند ماه تاخیر مطالبات آنها را پرداخت میکنند.