با امضای یادداشت تفاهم امروز شرکت مپنا و شرکت تولید نیروی برق حرارتی، برای احداث پنج هزار مگاوات نیروگاه جدید در کشور، فرآیند ورود تکنولوژی توربینهای کلاس F در ایران اجرایی میشود. به این ترتیب راندمان نیروگاههای کشور از متوسط 37 درصد فعلی ارتقاء خواهد یافت.
به گزارش خبرنگار «فرصتامروز» این تفاهم نامه امروز در وزارت نیرو با حضور حمید چیتچیان به امضا رسید. در این مراسم، محسن طرزطلب مدیر عامل مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی بر ارتقای راندمان نیروگاههای گازی ایران تا سقف 40 درصد و نیروگاههای سیکل ترکیبی تا سقف 58 درصد تاکید کرد.
به گفته وی براساس تفاهم نامهای که امروز به امضا رسیده، مپنا 5 هزار مگاوات نیروگاه حرارتی با راندمان بالا میسازد و این نیروگاهها توسط شرکت تولید نیروی برق حرارتی به نمایندگی از دولت خریداری خواهد شد.
طرزطلب با تاکید بر انتقال تکنولوژی پیشرفته ساخت نیروگاه به داخل کشور، از اجرایی شدن این تفاهم نامه حداکثر ظرف سه ماه آینده خبرداد.
تاکید بر فراهم شدن زمینه ورود تکنولوژی به ایران
حمید چیتچیان، وزیر نیرو نیز به ورود تکنولوژی توربینهای کلاس F تاکید کرد. به گفته وی شرکت مپنا قادر خواهد بود علاوه بر تامین نیازهای داخلی قطعات و تجهیزات مورد نیاز سایر کشورها را تامین کند. این مسئله نشاندهنده بلوغ صنعت برق و صنعت نیروگاهی کشور است.
به گفته وزیر نیرو تا پایان برنامه ششم حداقل باید بین 47 تا 50 هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی در کشور ایجاد شود. بنابراین وی از بخش خصوصی درخواست کرد: با خرید قطعات و تجهیزات از شرکت مپنا زمینه عقد قراداد پنج هزار مگاوات دوم را برای کشور فراهم کنند.
این مقام مسئول ادامه داد: به این وسیله امکان ورود تکنولوژی توربین کلاس F در کشور فراهم شود. زیرا برای ورود تکنولوژی این توربین باید 22 توربین کلاس f در ایران تولید شود.
وی با اشاره به نیاز کشور برای بازنشسته کردن برخی نیروگاهها بیان کرد: باید بیش از 50 هزار مگاوات نیروگاه در آینده احداث شود تا بهجز جایگزینی برای نیروگاههای فرسوده، نیازهای آتی کشور نیز رفع شود.
چیت چیان از ایجاد 26 هزار و 500 مگاوات نیروگاه جدید تا پایان برنامه ششم خبرداد. وی افزود: در برنامه اقتصاد مقاومتی، 10 هزار مگاوات نیروگاه جدید و 7 هزار مگاوات بخش بخار نیروگاههای گازی پیشبینی شده که 2 هزار مگاوات آن امسال باید به بهرهبرداری برسد.
وی در جمع خبرنگاران نیز از افتتاح 14 سد تا پایان سال جاری خبرداد و افزود: تا کنون سه سد با مشارکت بخش خصوصی افتتاح شده است.
وزیر نیرو همچنین درباره افزایش قیمت آب و برق گفت: با وجود اینکه موضوع افزایش قیمت آب و برق در قانون هدفمندی یارانهها پیشبینی شده، اما وزارت نیرو پیشنهادی را برای این مساله ارائه نکرده است.
بخش خصوصی هم سفارش توربین داده است
عباس علیآبادی مدیر عامل گروه مپنا در جمع خبرنگاران با بیان اینکه از مدتها قبل کار ورود تکنولوژی توربین کلاس F در کشور پیگیری شده از سفارش بخش خصوصی برای خرید برخی از این توربینها توسط بخش خصوصی خبرداد.مدیرعامل گروه مپنا ادامه داد: برای بخشی از نیروگاهها، چنانچه سرمایهگذار خصوصی پیدا نشود، خود مپنا جایگزین خواهد شد تا بعد بتواند سرمایهگذار خصوصی را جایگزین کند.