چین در دو، سه سال آینده در جهت کاهش ظرفیت بالای صنعتی و نیز کاهش آلودگی با اخراج 5 تا 6 میلیون نیروی کار در بخش عمومی مواجه است. این برنامه از سختترین و جسورانهترین تصمیمات پکن در شرایط ریاضت طی 20 سال اخیر است. مسئولان و مدیران چینی به دنبال حفظ ثبات و با ترس از اینکه این اخراجها موجب بروز مشکلات و معضلات اجتماعی نشود، خود را آماده میکنند تا 150میلیون یوان (حدود 21 میلیارد یورو) برای حذف برخی مشاغل بهویژه مشاغلی که با زغال سنگ و فلز در ارتباط است هزینه کند. به طور کلی دولت پیشبینی میکند در آیندهای نه چندان دور ناچار به کاهش 150 میلیون تنی فولاد و 500 میلیون تنی ذغالسنگ شود.
اما حسابهای جهانی در خطر افزایش است زیرا ممکن است این اخراجها دیگر بخشها را نیز تحت تاثیر قرار دهد. (بخشهایی مانند سیمان، شیشه و کشتیسازی). و نیز ممکن است سرمایههای بیشتری برای جبران بدهیهای معوقه شرکتها و موسسات بیثباتی که فعالیت خود را متوقف کردهاند لازم باشد. اما درحال حاضر دولت درحال پرداخت حقوق کارمندان این شرکتهاست تا از تاثیر اقتصادی و اجتماعی این تعطیلیها و بیکاریها بکاهد. در سال 2013 بخش صنعتی چین که به عقیده خبرگزاری رویترز بسیارناکارآمد تلقی شد، 37 میلیون نفر را استخدام کرد درحالیکه تنها 40 درصد از تولیدات کشور را شامل میشد و تقریبا نیمی از سرمایههای بانکی را در خود حل کرده بود.
سیل عظیم شکستها در پرداخت در راه است. با این حال سرمایههایی که دولت برای تزریق به اقتصاد خود محاسبه کرده تنها میتواند جبران خسارتها را برای میلیونها حقوق بگیر اخراج شده پوشش دهد و قادر به پرداخت بدهیهای معوقه این شرکتهای بیثبات نخواهد بود. سیل عظیم شکستها در پرداخت که میتواند از نتایج این شرایط باشد در بیثبات کردن بانکهای محلی و شرکتهایی که به این بانکها بدهکار هستند، موثر خواهد بود.
اما دولت چین قول داده به بانکها در انتقال و پرداخت این بدهیها کمک کند. اما دولتهای محلی تا زمانیکه این موسسات و شرکتها تعطیل نشدهاند قادر نخواهد بود مشکل اخراج کارکنان و همچنین بدهیهای این شرکتها را حل کند.
* منبع: MSN