دومینوی اصلاحات پولی این بار در اقیانوسیه سربرآورد و گمان این می رود که در آینده ای نزدیک اسکناس ۱۰۰ دلاری از سبد پولی استرالیا کنار گذاشته شود. به نقل از رادیو «ای بی سی»، به نظر می رسد این بار استرالیا، بخش دیگری از پازل اصلاحات پولی در جهان خواهد بود و بعد از ونزوئلا و هند به دنبال از رده خارج کردن بزرگ ترین اسکناس خود یعنی ۱۰۰ دلاری است.
همان طور که گفته شد، بانک مرکزی ونزوئلا اسکناس ۱۰۰ بولیواری را از چرخه پولی این کشور خارج و چند اسکناس جدید را جایگزین آن خواهد کرد و ارزش اسکناس های جدید بین ۵۰۰ بولیوار تا ۲۰ هزار بولیوار خواهد بود، ضمن اینکه سه سکه جدید هم به سبد پولی ونزوئلا اضافه خواهد شد. همچنین بانک مرکزی ونزوئلا وعده چاپ شش اسکناس با ارزش بیشتر را داده است.
دولت هند نیز در یک تصمیم ناگهانی که روز هشتم نوامبر ۲۰۱۶ اتخاذ شد، دستور تعویض اسکناس های درشت ۵۰۰ و ۱۰۰۰ روپیه ای را صادر کرد و تا ۳۰دسامبر به شهروندان هندی مهلت داد برای تعویض اسکناس ها اقدام کنند. دولت هند نیز همچون دولت ونزوئلا صراحتا اعلام کرده است که این تصمیم با هدف مقابله با پولشویی، اسکناس های تقلبی، پول سیاه و فساد به مرحله اجرا گذاشته شد.
اما این اقدام بانک مرکزی استرالیا برای مبارزه با «اقتصاد سیاه» یعنی جلوگیری از فرار مالیاتی، اعلام شده است. همچنین «اقتصاد سیاه» به عنوان 1/5 درصد از تولید ناخالص داخلی استرالیا را در بر می گیرد. در همین رابطه، «کلی اودویر»، وزیر اموردارایی استرالیا گفت: «فرار مالیاتی موجب کاهش بودجه مدارس و بیمارستان ها شده ضمن اینکه به گونه ای، اجحاف در حق کسانی است که مالیات خود را پرداخت می کنند.»
به گفته مقامات استرالیایی، به رغم استفاده وسیع از فرم های الکترونیکی پرداخت، میزان اسکناس های ۱۰۰ دلاری در چرخه پولی این کشور سه برابر بیشتر از اسکناس های پنج دلاری است. در حال حاضر تعداد ۳۰۰ میلیون اسکناس ۱۰۰ دلاری در سبد پولی این کشور وجود دارد و ۹۲ درصد از کل اسکناس های این کشور شامل ۵۰ دلاری و ۱۰۰ دلاری هستند.
بر همین اساس، وزیر امور دارایی استرالیا گفت: «جمع آوری اسکناس های ۱۰۰ دلاری امری غیر محتمل نخواهد بود و نیازمند تشکیل کارگروهی برای این امر هستیم تا این کار صورت گیرد.»