یکشنبه, ۴ آذر(۹) ۱۴۰۳ / Sun, 24 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز

اثرات برگزیت بر آلمان ها

8 سال پیش ( 1395/6/4 )
پدیدآورنده : گلنوش محب علی  

مؤسسه تحقیقاتی پروگنس گزارش داد که خروج ناگهانی انگلیس از اتحادیه اروپا تبعات منفی بر بازار اقتصادی آلمان دارد.

بنا به گفته کارشناسان، برگزیت موجب شده است که حدود 70هزار نفر کار خود را در آلمان از دست بدهند. طبق آمار اداره فدرال آلمان، انگلیس تقریبا با 90میلیارد یورو در سال گذشته سومین و مهم ترین بازار صادراتی این کشور بوده است.

باید به این نکته اشاره کرد که آلمان، فرانسه و انگلیس همواره خود را سه قدرت برتر و به نوعی موتور اروپا قلمداد کرده اند و حال کنار رفتن یکی از اینها لطمه های بزرگی را به دنبال خواهد داشت.

به دنبال جدایی انگلیس از اتحادیه اروپا سهم این کشور در این اتحادیه بر دوش آلمان و فرانسه خواهد افتاد و در این میان پیش بینی کارشناسان حاکی از آن است که ژرمن ها سهم بیشتری را به دوش خواهند کشید که در نهایت قدرت اقتصادی و سیاسی آلمان ها در اروپا را افزایش می دهد.

با این حال آلمان که یکی از کشورهای مهم این اتحادیه به حساب می آید، طبق نظرسنجی ماه گذشته مؤسسه معتبر «یوگاو» تمایل به خروج از اتحادیه اروپا دارد. نتایج این نظرسنجی نشان می دهد که از هر سه نفر در این کشور، یک نفر خواستار خروج از اتحادیه اروپاست.

زمانی که برگزاری همه پرسی در انگلیس با موضوع حضور یا عدم حضور بریتانیا در اتحادیه اروپا رنگ و بوی خاصی به خود گرفته بود، مجله پرتیراژ آلمانی «اشپیگل» روی جلد یکی از شماره های خود خطاب به انگلیسی ها نوشت: «لطفا جدا نشوید!» این جمله نوعی واکنش آلمانی ها به برگزاری همه پرسی انگلیسی ها بود زیرا آلمان ها برگزیت را فاجعه ای بزرگ برای بریتانیا و اروپا تصور می کردند.

در حالی که اروپا با بحران اقتصادی به ویژه در حوزه یورو دست و پنجه نرم می کند، خروج کشوری که از این واحد پول تبعیت نمی کند، نمی تواند در این زمینه به خصوص خیلی نگران کننده جلوه کند، اما جالب آن است که به گفته برخی کارشناسان به جرات می توان گفت اگر آلمان در حوزه یورو نبود این واحد پول سقوط کرده بود. این واحد پولی به این کشور اجازه می دهد صادراتی بسیار ارزان تر داشته باشد.

بنابراین، این کشور به رشد اقتصادی خود نسبت به متحدانش مانند آمریکا ادامه می دهد، اما این رشد در قیاس با کشورهایی که در منطقه مالی یورو هستند، مخصوصا فرانسه و ایتالیا که کشورهایی هستند که می خواهند به واحدهای پولی فرانک و لیر بازگردند، بسیار بیشتر است.

برخی کارشناسان بر این باورند که تسلط آلمان بر اتحادیه اروپا به این معنی است که این کشور بدون آنکه جنگی راه بیندازد، فاتح اروپا شده است. با این حال خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا نتایج منفی برای کشور آلمان داشته است. در نخستین واکنش بعد از برگزیت، بورس آلمان سقوط کرد. مقامات اتاق بازرگانی و صنایع آلمان می گویند خروج انگلیس از اتحادیه اروپا تأثیر منفی بر شرکت های آلمانی خواهد گذاشت و دلیل اصلی آن کاهش ارزش پوند در برابر یورو است.

این مسئله موجب افزایش تورم و قیمت کالاهای آلمانی در انگلیس می شود و به همین دلیل فروش کالا و گردش مالی کاهش می یابد، به طوری که هم اکنون بیش از 2500 شرکت آلمانی در انگلیس شعبه دارند که ارزش سهام این شرکت ها جمعا حدود 130میلیارد یورو تخمین زده شده است و 400هزار کارمند نیز در این شرکت ها فعالیت می کنند.

طبق گزارش بیمه هرمس، صادر کنندگان آلمانی تا سال 2019 حدود 6میلیارد و 800میلیون یورو ضرر خواهند کرد که عمده آنها صادرات خودرو های آلمانی با 2میلیارد یورو، محصولات شیمی 1/1میلیارد یورو و ماشین سازی یک میلیارد یورو است.

آلمان ها اگر به واقع از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا رضایت نداشتند و اگر نمی خواهند کشورهای دیگر هم یک به یک از منطقه مالی یورو خارج شوند، باید تغییراتی در سیاست های شان اعمال کنند. این در حالی است که متأسفانه سیاستمداران و اقتصاددانان آلمانی به جای آنکه به وظایف خود عمل کنند شروع به انتقاد از سایرین کرده اند.

«مارین لوپن» که از سیاستمداران مشهور فرانسوی است دسامبر سال گذشته عنوان کرد که اگر انگلیس به خروج از اتحادیه  اروپا رأی دهد، این کار در حد سقوط دیوار برلین در سال 1989 است. برگزیت رویدادی مهم در تاریخ اروپاست و از این به بعد یک فروپاشی نام گذاری می شود.

با وجود تمامی شواهد مبنی بر اثرات منفی برگزیت بر ژرمن ها، میشائیل کمر (Michael Kemmer) رئیس اتحادیه بانک های آلمان تأکید کرد خروج انگلیس از اتحادیه اروپا (برگزیت) می تواند به نفع فرانکفورت تمام شود.

میشائیل کمر همچنین تصریح کرد: فرانکفورت به عنوان مقر نهادهای مالی مهم اروپا و یک مرکز مالی مهم که از یک اقتصاد قوی و خلاقانه و چارچوب قانونی پایداری برخوردار است، می تواند اصلی ترین شریک آتی لندن در اتحادیه اروپا باشد.

وی از مسئولان آلمان خواست برای تبدیل فرانکفورت به یک مرکز مالی بزرگ عزم سیاسی خود را جزم کنند. این مسئول اقتصادی آلمان ابراز اطمینان کرد که حتی پس از خروج لندن از اتحادیه اروپا، آلمان و انگلیس شرکای تجاری قدرتمندی خواهند ماند و لندن همچنان موقعیت خود را به عنوان یک مرکز مالی جهانی حفظ خواهد کرد.

منبع : el pais
برچسب ها : دریچه قاب اقتصاد
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/UEklH2Js
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
خرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتاگالری مانتوریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطی
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه