در چند سال اخیر پرینترهای سه بعدی انقلابی را در صنایع مختلف به راه انداخته اند، کارشناسان بسیاری پیش بینی می کنند این دانش نوظهور در سال های آینده بزرگ ترین صنعت دنیا خواهد شد، صنایع و تجهیزات پزشکی هم در بهره برداری از این صنعت پیشرو بوده اند و چند سالی است مهندسان کامپیوتر با جامعه پزشکی در این خصوص تعاملات زیادی با هم برقرار کرده اند.
پیش از این هم «فرصت امروز» با یکی از پیشروان این صنعت در ایران گزارش اختصاصی با عنوان «هر خانه یک کارخانه» داشته و در همین صفحه به چاپ رسانده است که این پژوهشگر ایرانی هم معتقد است در آینده ای نزدیک هر خانواده مجهز به یک کارخانه تولیدی کوچک می شود. اما به تازگی محققان و پزشکان آمریکایی توانستند نخستین فک ساخته شده با فناوری چاپگر سه بعدی را روی صورت یک بیمار سرطانی قرار دهند.
به گزارش «فرصت امروز» این محققان در دانشگاه «ایندیانا»ی آمریکا مستقر هستند و پیش از این هم در خصوص تجهیزات پزشکی مبتنی بر پرینترهای سه بعدی موفقیت هایی به دست آورده اند اما این بار موفقیت حاصل شده می تواند موجب نجات بسیاری از بیماران نقص عضو شود.
این فک در یک قالب دیجیتالی ساخته شده و متناسب با صورت بیمار طراحی و چاپ شده است سپس با عمل جراحی ساده ای روی صورت بیمار قرار گرفته، فک سه بعدی دارای وزن بسیار سبک تر از جراحی های پلاستیک است و ظاهری طبیعی تر از سایر فناوری های موجود دارد.
کارشناسان این کار می گویند: در ساخت این فک سه بعدی، محاسبات دقیقی انجام گرفته و جزییات روزنه های پوست نیز روی آن لحاظ شده است و بیمار مورد نظر هم از وضعیت کنونی خود کاملا رضایت دارد و می گوید این فک اصلا جلب توجه نمی کند.
با وجود این موفقیت حاصل شده در جامعه پزشکی، بسیاری از کارشناسان اظهار امیدواری کرده اند که در آینده طراحی و تولید اعضای بدن توسط این پرینترها به راحتی انجام گرفته و برای بیماران سرطانی یا افرادی که بر اثر سانحه ای عضوی را از دست داده اند اعضای جدید تولید و به راحتی به فرد پیوند زده می شود.